Sukūrė klipą apie Kretingos vaikus

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=hKf95soQF-c” align=”center”][vc_column_text]Beveik 200 jaunų kretingiškių sudalyvavo visą mėnesį vykusio vaizdo klipo „Ateities Kretinga“ filmavime.

„Man patinka čia būti. Nesvarbu, kur aš gyvensiu ir ką veiksiu, kai užaugsiu: aš visada prisiminsiu savo vaikystę ir šias dienas“, – tokius žodžius vaizdo klipe sako 4–11 metų vaikai.

„Mes manome, kad itin svarbi miestui ne tik patogi ir graži infrastruktūra, bet be galo svarbus yra vaikų ir jaunimo užimtumas. Jeigu jaunimas dabar Kretingoje jaučiasi gerai, juk ir vėliau jie čia kurs šeimas, gyvens ir dirbs šiame mieste”, – pranešime spaudai cituojamas Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

„Ypatingai džiaugiamės, kad Kretingos mieste yra tiek daug įvairios veiklos jaunimui, o vaikai ir jaunimas čia – draugiški, atsipalaidavę, aktyvūs ir iniciatyvūs“, – teigia Savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė.

Krepšinis, tautiniai šokiai, motobolas, gimnastika, sportiniai šokiai, kalnų dviračių sportas, lengvoji atletika, boksas, STEP aerobika, jaunieji šauliai, futbolas, šiuolaikiniai šokiai, „Kangoo jumps“ treniruotės, kovos menai, skautai, chorai, dailė, breikas – tiek (daugiau nei 20) skirtingų veiklų vaikams ir jaunimui yra Kretingoje, taip pat aktyviai veikia Kretingos meno ir sporto mokyklos.

Klipas sukurtas pagal sutartį su VšĮ „Media dia”, kuria įsipareigota sukurti dar vieną klipą bei teikti miesto šventės renginių fotografavimo paslaugas (vienas fotografavimas su dronu). Sutarties suma – 1 954 Eur.

„Ateities Kretinga“ šiemet yra ir Kretingos miesto šventės šūkis. Šios šventės renginiai prasidėjo birželio 1 dieną jaunimo muzikiniu vakaru po 1000 lempučių, vėliau tęsė „Šimtmečio kūdikių“ fotografijų paroda ir kiti renginiai. Visą Kretingos miesto šventę birželio 15 dieną vainikuos masinis vaikų ir jaunimo organizacijų pasirodymas Rotušės aikštėje ir teatralizuota šventė šeimoms „Vaikystės svajonių slėnis“, kurioje kasmet dalyvauja daugiau nei 500 kretingiškių.

Praėjusiais metais projekto „Miniatiūrinė Kretinga“ metu apie 200 jaunų žmonių savo rankomis sukūrė miniatiūrinius istorinės Kretingos pastatų maketus. Šio projekto tikslas buvo supažindinti jaunąją kartą su miesto istorija, architektūra, žymiais žmonėmis.

 

„Media dia” ir Dariaus Šypalio nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”87831,87832,87833,87834,87835,87836,87837,87838,87839,87840,87841,87842,87843,87844,87845,87846,87847,87848,87849,87850,87851,87852,87853″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Pranas

    Nu tikrai geras

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This