Žilvinas Žvagulis liks nuteistas už melagingų parodymų davimą

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) konstatavo, kad Klaipėdoje gimęs dainininkas Žilvinas Žvagulis buvo pagrįstai nuteistas už  melagingų parodymų davimą nagrinėjant vadinamąją Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą.

Nuotrauka iš „Facebook”.

Dainininkas nurodė, kad jis, koncertuodamas Darbo partijos renginiuose, iš jos jokio atlygio bei honoraro negavo, buvo apmokėtos tik transporto išlaidos (apie 400–500 Lt). Taip pat jis davė melagingus parodymus dėl jam teismo posėdžio metu pateiktų susipažinti kasos išlaidų orderių. Viename jų buvo nurodyta, kad už koncertą Telšiuose jam sumokėti 5 tūkst. litų, kitame nurodyta, kad už keturis koncertus sumokėta 20 tūkst. litų. Dainininkas nurodė, kad jis negali nieko paaiškinti ir neatsimena, jog už koncertus būtų gavęs orderiuose minimas sumas.

Pirmosios instancijos teismas dainininką išteisino, o apeliacinės – nuteisė bei skyrė daugiau nei 2600 Eur baudą.

Kasaciniu skundu nuteistojo gynėjas prašė palikti galioti pirmosios instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį.

LAT pranešime rašoma, kad teisėjų kolegija atkreipė dėmesį į tai, jog apeliacinės instancijos teismas buvo paneigęs kasaciniame skunde išdėstytus teiginius apie tai, kad Ž. Žvagulis, apklausiamas kaip liudytojas, neprisiminė įvykių, apie kuriuos buvo klausiama, aplinkybių, taip pat paneigti Ž. Žvagulio parodymai apie koncertavimą Darbo partijos renginiuose tik už transporto išlaidas ir nustatyta, kad Darbo partijos Ž. Žvaguliui išmokamos sumos buvo su juo suderintos.

Teisėjų kolegija priėjo prie išvados, kad tikrovės neatitinkančius parodymus Ž. Žvagulis davė žinodamas ir suprasdamas melagingą jų turinį.

„Ž. Žvagulis suprato savo procesinę padėtį, žinojo teisinę pareigą padėti vykdyti teisingumą, suvokė, kad duoda tikrovės neatitinkančius parodymus, ir norėjo taip veikti, o tai reiškia, kad jis veikė tiesiogine tyčia“, – nurodė kasacinis teismas.

Ši LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas dar kartą atsisakė stabdyti nuosprendžio vykdymą Eligijui Masiuliui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antrą kartą atmetė „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kalėti pusšeštų metų nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This