Klaipėdoje – vasaros kino vakarai su Čarliu Čaplinu

Kultūra

Algina Vainilavičienė, skrybele.lt
2019-06-14

Komentarų: 0

Mažasis valkata į save gėręs viską, kas traukdavo, prajuokindavo, vertė užsimiršti žiūrintįjį. Klounados, cirko elementus pavertęs kino juostos sudedamosiomis dalimis; kaukes, mimikas – atpažįstamas visiems. Vaikystėje patirtas skurdas, išgyventas laikas be šeimos jį stūmė į priekį, energija liejosi per kraštus.

Anksti patirta milžiniška finansinė sėkmė. Atsiradusi kūrybinė laisvė.

Aktorius, režisierius, prodiuseris, kompozitorius. Jo universalumas atitiko nebyliojo kino laikmetį. Jis jautė, kad yra geriausias pasirinktoje kryptyje. Kitaip negalėjo. Patyręs emigraciją, kaltimus komunizmo palaikymu, jis vistiek šypsojosi…

Jam priskiriamas ypatingas vaidmuo kino istorijoje perkeliant kino funkcionalumą iš pramoginio į meninį. Jam gaila ir sunku buvo patikėti, kad ateina garsinis kino laikas.

Nebyliojo kino genijaus komiški sentimentalūs filmai iki šiol pritraukia auditorijas. Šiemet Čarliui Čaplinui būtų sukakę 130 metų. Ta proga Čarlio Čaplino filmai atkeliauja ir į Klaipėdą.

crystalbridges.org nuotr.

Jau birželio 15 dieną 20 val. nenuilstantis „Kino klubas 8 ½”, vis ieškantis naujų erdvių kinui, ners į bendruomenišką susibūrimą – Malūno parko bendruomenės šventę Sendvario progimazijos stadione prie Trinyčių tvenkinio. Kino klubo programoje – ankstyvieji Čarlio Čaplino trumpametražiai filmai. Nebyliojo kino legendos filmams muzikinį foną kurs DJ Vladas. Prie teritorijos gaivinimo ir įveiklinimo prisideda ir populiarios erdvės fenomeną išmanantis Henrikas Žižys, vadovavęs tokioms praeityje populiarioms legendinėmis tapusiomis erdvėms kaip fanierkė, prieplauka, klubas ,,Roxy’’.

O liepos 13 d. vasaros lauko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės ansamblis „Nepaklusnieji“ pristatys nebyliojo kino ir gyvai atliekamos muzikos programą „Charlie Chaplin: dainos, muzika ir „Cirkas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Dėl Klaipėdos koncertų salės naujo vadovo Tado Grabio pranešimo*

Klaipėdos kultūros bendruomenę sukrėtė vos prieš kelis mėnesius vienai reprezentatyviausių, nepriekaištingą reputaciją turinčiai miesto kultūros įstaigai, Klaipėdos koncertų salei, pradėjusio ...
2021-12-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į susitikimą su legendinės Gainsbourgų šeimos gyvenimu ir kūryba

Šį trečiadienį, lapkričio 24 d., 18 val., Kino klubas „8½” savo žvilgsnį nukreips į Gainsbourgų meno kūrėjų dinastiją. Bohemiškasis Gainsbourgų klanas ...
2021-11-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

K. Meškys: „Kol pasaulis stebina - tol esi gyvas"

Šį vakarą, 18 val., žinomas uostamiesčio sinefilas, kultūrininkas ir žurnalistas Kęstutis Meškys savo bičiulius, pažįstamus ir visus smalsius klaipėdiečius kviečia ...
2021-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This