Šeštadienį – Kretingos miesto šventė

Regionas

Šeštadienį Kretinga kviečia į miesto šventę.  Pagrindinė jos tema – „Ateities Kretinga“.

Pasak organizatorių, jau nuo 10 valandos ryto vyks įvairūs renginiai: Rotušės aikštėje vyks tautodailės ir amatų šventė, kurioje savo rankų darbus siūlys net keli šimtai amatininkų iš visos Lietuvos, linksmins tarptautinis folkloro festivalis „Pastauninko pintinis“, subursiantis liaudies dainą ir šokį puoselėjančius kolektyvus.

Vienas pagrindinių šio šeštadienio šventės akcentų – iškilminga Kretingos rajono mero Antano Kalniaus inauguracija, kuri vyks 10 val. Rotušės aikštėje. Ten taip pat bus pagerbiamas Kretingos miesto, vienuolyno ir bažnyčios įkūrėjo Jono Karolio Chodkevičiaus atminimas, vyks Kretingos jaunimo organizacijų pasirodymas, kuriame dalyvaus apie 200 vaikų ir jaunimo.

Pasak Kretingos rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė, kadangi šios Kretingos miesto šventės tema yra „Ateities Kretinga“, daug dėmesio skiriama vaikams ir jaunimui. Ji pasakoja, kad mažieji šventės dalyviai galės pramogauti miesto centre esančios bibliotekos kiemelyje, kur veiks įvairūs kūrybiniai užsiėmimai. Nuo 15 val. vaikai galės paskanauti Kretingos dvaro saldaininės gardumynų. Tradicinių amatų centro kiemelyje veiks keramikos, žvakių liejimo, spalvotų veidukų, burbulų šėlsmo, šventės apyrankių, spalvų mozaikos ir kitos kūrybinės dirbtuvės, o 16.30 val. Kretingos muziejaus erdvėse vyks teatralizuota šventė „Vaikystės svajonių slėnis“, kurioje kasmet dalyvauja apie 500 vaikų ir jų tėvelių. Šiemet ten koncertuos dainininkas Tadas Juodsnukis.

Vakare nuo 19 val. Kretingoje miestiečiams ir svečiams bus dovanojamas koncertas vasaros estradoje – koncertuos grupės „Aukso žuvys“ ir „Auli“ iš Latvijos, Markus Riva su grupe, o Kauno „Bigbendas“ su dainininku Povilu Meškėla pristatys programą pagal Stasio Povilaičio dainas.

Bažnyčios šventoriuje koncertą nuo 20.30 val. surengs grupė „Saulės broliai“.

Miesto šventę vainikuos vidurnaktį Kretingos dangų nušviesiantys fejerverkai.

Visa šventės programa skelbiama čia. 

1 Comment

  1. Gitana

    Nuostabu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This