Šienautojams skirs baudą

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad reaguojant į gyventojų skundus buvo patikrinta, kaip mieste šienaujama žolė ir nustatyta nemažai nenušienautų viešųjų vietų uostamiesčio pietinėje dalyje.

Į Klaipėdos savivaldybę dėl to buvo iškviesti šiuos darbus atliekantys rangovai – UAB „Klaipėdos želdiniai”. Pastarieji teisinosi esą dėl žmonių trūkumo negalėję vienu metu prižiūrėti visų viešųjų erdvių, be to, neva oro sąlygos skatino intensyvų žolės augimą. Rangovų tikinimu, darbai jau vyksta kur kas greičiau.

Vis dėlto uostamiesčio savivaldybė už žolės pjovimą atsakingai įmonei numato skirti 900 eurų baudą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės samdomi rangovai šienauja reprezentacinius gazonus, miesto žaliąsias juostas palei gatves, parkus, skverus, aikštes ir kitus viešųjų teritorijų plotus. Pagal sutartį per šienavimo sezoną vidutiniškai 16 kartų pjaunami gazonai reprezentacinėse vietose, 5-6 kartus gatvių želdiniai ir 4-5 kartus parkai bei skverai.  2017-ųjų balandį pasirašytos trejų metų trukmės sutarties vertė yra 2,07 mln. eurų.

Iš viso Klaipėdoje yra 4 348 200 kvadratiniai metrai šienaujamo ploto. Vidutiniškai per sezoną tam išleidžiama 300 000 eurų. Šienavimas pradedamas gegužės pradžioje ir baigiamas spalio viduryje.

Už žolės pjovimą kiemuose yra atsakingi daugiabučių administratoriai arba savininkų bendrijos, kurie privalo viešai (daugiabučių namų skelbimo lentose ar interneto svetainėje, jei tokias turi) paskelbti teritorijų tvarkymo ir valymo grafikus.

Uostamiesčio savivaldybė klaipėdiečiams primena, kaip galima pamatyti, kas atsakingas už šienaujamą plotą. Apsilankius žemėlapyje, kurį rasite paspaudus čia ir įvedus adresą (arba prisitraukus reikiamą teritoriją), šone esančių sluoksnių sąraše reikėtų pažymėti „valomi plotai“ ir kartą spustelti kairiu pelės mygtuku.

Tiek viešose vietose, tiek namų kiemuose žolės pjovimą kontroliuoja Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Apie netinkamą padėtį galima informuoti elektriniu paštu viesojitvarka@klaipeda.lt.

2 Comments

  1. Klaipėdietė

    Lyg iš mėnulio būtų iškritę savivaldybės tarnautojai !?Namų administratoriai net NESITEIKIA DERINTI su gyventojais ,kokius darbus name reikia atlikti ,kiek tai kainuos ir kt.informaciją,o ČIA ,mat ,dar kiemų tvarkymo ir żolės pjovimo grafikus skelbs skelbimų lentose ?!?Administratorių VISAI ne tokios pareigos –JIE daugiabučių gyvenamųjų namų ,, SAVININKAI”, o TIKRIEJI namų ir butų savininkai ,,TIK”NUOMININKAI „,kas mėnesį atsiskaitantys uż paslaugas (beja,ir DAR BE sudarytų SUTARČIŲ !)

    Reply
  2. Joris

    Juokingiausia, kad tik gavę gyventojų skundus „ateiviai” iš Liepų gatvės nuvyko pažiūrėti, ar tikrai ta žolė tiek užžėlė. Nebūtų skundų gavę, juk galvotų, kad viskas gerai 😀 Tikri mūsų miesto šeimininkai 🙂 Bet meilė akla- įsimylėt ir Kongą gali 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Tragiška situacija gatvėse: kokios priežastys šįkart?

Po itin sudėtingos padėties Klaipėdos gatvėse susiklosčiusios antradienį, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus trečiadienio rytą susikvietė trijų rangovų atstovus, kad jie ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Specialistai pataria, kaip tinkamai prižiūrėti pievas

Natūralios pievos ir ganyklos – tai neatskiriama Lietuvos kraštovaizdžio ir kultūros dalis. Jos yra daugelio rūšių organizmų buveinės: čia gyvena ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Spyglys

„Klasco" palapines įveiks piktžolėmis*

Klaipėdos savivaldybė iškėlė ultimatumą „Klasco”, nenorinčiai nusigriauti neteisėtai pastatytų milžiniškų palapinių: kol nenusigriausite, mes piktžolių neravėsime ir jos pamažu tas ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This