Dar vienas signalas: buvusiame komisariate įsikurs teismai

Miestas

Nei klaipėdiečių menininkų rengtos akcijos, nei oficialūs raštai neįtiko Vyriausybės buvusį Klaipėdos apskrities policijos komisariato pastatą mainais už kitą nekilnojamąjį turtą palikti menininkų reikmėms, kaip to norėjo ir miesto valdžia.

Menininko Beno Šarkos performansas šaltą 2018 m. lapkritį bankininkų neįtikino. Martyno Vainoriaus nuotr.

Turto bankas pirmadienį pranešė, jog 2019-2020 m. dėmesys bus skiriamas teismų pastatams, tarp kurių – ir buvęs Klaipėdos vyriausiasis policijos komisariatas, kuris bus pritaikytas Klaipėdos teismų poreikiams.

Bankas informuoja šiemet planuojantis skelbti pirkimų už 65 mln. eurų sumą.

„Bus perkamos architektų, techninių projektų rengimo, techninės priežiūros, rangos ir kitos paslaugos vystomiems projektams”, – rašoma išplatintame pranešime.

Pasak Turto banko generalinio direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, augant valstybės administracinio turto centralizacijos apimtims, vis aiškesni tampa institucijų poreikiai, tad daugėja projektų, gerinančių darbo sąlygas dirbantiems viešajame sektoriuje.

„Spartiname ir anksčiau pradėtų projektų įgyvendinimą, ir naujai suplanuotų. Šiemet jau 70 proc. valstybės administracinio turto bus valdoma centralizuotai, tad ryškėja institucijų poreikiai nekilnojamajam turtui – tiek naujiems projektams, tiek turimų pastatų modernizavimui. Taip pat įvertinome ir tai, kad rinkoje augant statybos darbų ir paslaugų įkainiams, delsimas brangintų projektus“, – pranešime cituojamas M. Sinkevičius.

1 Comment

  1. Dalia

    Teisingas sprendimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This