Manekenės byla: iškrito pati?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Daugiau nei pusantrų metų vykstančiame tyrime dėl mįslingos jaunos merginos žūties, jai iškritus iš „Amberton Klaipėda” viešbučio 14-ojo aukšto – naujas posūkis.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu informavo, kad įtarimai pareikšti dar vienam asmeniui.

„Labai tikimės, kad visuomenė remsis tik žinomais faktais. Nėra nė vienos asmens, buvusio vietoje ar mačiusio aplinkybes. Buvo sudėtingas aplinkybių atkūrimas, netiesioginių duomenų rinkimas”, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Per 20 tyrimo mėnesių buvo tiriamos ne tik merginos mirties aplinkybės, bet ir tai, ar buvo padarytos kelios kitos nusikalstamos veikos. Dėl dalies veikų tyrimas pradėtas prokuroro iniciatyva, dėl kelių – advokato”, – teigė prokuroras.

Pasak jo, buvo tiriama, ar mergina nebuvo nužudyta, ar jos neprivedė prie savižudybės, ar nebuvo narkotikų platinimo atvejo, ar nebuvo naudotas smurtas, ar nebuvo prekybos žmonėmis požymių ir ar nedaryta spaudimo liudytojams.

Ikiteisminio tyrimo medžiagą sudaro 18 tomų dokumentų, apklausta daugiau nei šešios dešimtys liudytojų, tarp jų – ir esantys ne Lietuvoje. Tyrimo metu buvo sprendžiama ir dėl prokuroro Arūno Saunoriaus nušalinimo, bet jis nebuvo nušalintas.

„Penktadienį procese įvyko pokyčiai, įtariamuoju pripažintas dar vienas asmuo ir iš viso jau yra du įtariamieji. Vienam pareikšti įtarimai dėl merginos išžaginimo esant bejėgiškos būklės, kitam – dėl mušimo sukeliant fizinį skausmą, narkotinių medžiagų platinimo ir poveikio liudytojams. Tyrimas nutrauktas dėl prekybos žmonėmis, dėl privedimo prie žmogžudystės, nužudymo, nes surinkti duomenys neleidžia daryti išvados apie tokias veikas”, – sakė A. Stanislovaitis.

Ant jo, dabar yra sprendimo teisėtumo patikrinimo stadija, o kol ji baigsis ir byla pasieks teismą, esą gali praeiti dar keli mėnesiai.

„Faktinių aplinkybių negalima atskleisti. Labai tikimės, kad visuomenė remsis tik žinomais faktais. Nėra nė vieno asmens, buvusio vietoje ar mačiusio aplinkybes. Buvo sudėtingas aplinkybių atkūrimas, netiesioginių duomenų rinkimas. Vienas iš įtariamųjų tvirtina, kad toje vietoje, kur ji iškrito, jos nematė – ar yra nuoširdus, ar naudojasi kitomis teisėmis yra viena iš nutarimo dalių”, – sakė prokuroras.

Įtariamiesiems yra taikomos identiškos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, dokumentų paėmimas. Vienas iš jų kaltės nepripažįsta, o kitas savo pozicijos dar neišdėstė.

Paklaustas, kodėl ikiteisminio tyrimo eigos nekomentuoja pats jį vykdęs prokuroras A. Saunorius, A. Stanislovaitis teigė, jog taip yra, kad jis jo vadovas.

22 metų užsienyje modeliu dirbusi lietuvė Dovilė Didžiūnaitytė buvo rasta negyva Klaipėdoje Naujojo Sodos g. 2017 m. lapkričio 20 d. vakare, apie 19.35 val.

Nustatyta, kad mergina iškirto iš „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono, į kurį buvo išėjusi parūkyti.

„Atviros Klaipėdos” duomenims, žinomas uostamiesčio prodiuseris Ričardas Pinikas kaltinamas merginos sumušimu, narkotinių medžiagų platinimu ir poveikio liudytojams darymu, o Kretingoje mediku dirbantis Aivaras Miltenis – dėl bejėgiškos būklės merginos išžaginimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This