„Grigeo Klaipėda“ investuos 1,2 mln. Eur į aplinkosaugą

Verslas

AB „Grigeo Klaipėda“ praneša nusprendusi investuoti 1,2 mln. eurų į „aplinkai draugiškus projektus” – numatytos lėšos bus skiriamos uždengti du baseinus, kvapų ozonavimo sistemai ir dumblo sausinimo įrangai.

Baseinų uždengimo darbus ir kvapų šalinimo sistemą planuojama baigti įrengti šių metų trečiąjį ketvirtį. Dumblo sausinimo sistema bus įrengta 2020 metų pradžioje.

Nuotekų valymo baseinų uždengimo projektui gaubtą pristatys Vokietijos kompanija „Baur Folien GmbH“.

„Grigeo“ įmonių grupės, kuriai priklauso bendrovė, misija – kurti ir gaminti aplinką tausojančius produktus, tad investuoti į ekologiją – mūsų įmonės pareiga. Didžiuojamės galėdami prisidėti prie neigiamo poveikio aplinkai mažinimo realiais darbais. Jau esame pasirašę sutartį su tiekėjais, dalį darbų baigsime šių metų antroje pusėje”,– pranešime spaudai cituojamas AB „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Robertas Krutikovas.

Nuotekų valymo baseinų uždengimo projektui gaubtą pristatys Vokietijos kompanija „Baur Folien GmbH“. UAB „AirPlus1 Lituanica” teiks įrangą kvapų ozonavimo sistemai, kuri bus montuojama moduliniame pastate – konteineryje tarp dviejų baseinų. Teigiama, kad kiekviename iš uždengtų baseinų oras susimaišęs su ozonu bus ištraukiamas ir nukreipiamas į reaktorius, kur bus sunaikinama iki 95% kvapą sukeliančių molekulių.

„Grigeo Klaipėda“ yra viena iš „Grigeo“ įmonių grupės bendrovių, gaminanti žaliavą gofruoto kartono gamybai bei kartoninį korinį užpildą. Bendrovėje šiuo metu dirba 172 darbuotojai. „Grigeo Klaipėda“ istorija siekia 1898 m. Bendrovė teigia kasmet plečianti savo veiklą ir užima lyderio poziciją Baltijos regiono popieriaus pramonėje. Jos apyvarta praėjusiais metais siekė 53 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This