Moksleivius skatino rinktis inžinerinių krypčių studijas

Verslas

Klaipėdos vystymo agentūra „Klaipėda ID“ praneša antrus metus iš eilės organizavusi profesinio orientavimo projektą „Ateities inžinieriai“, kuriuo siekiama moksleivius paskatinti rinktis inžinerines ir informacinių technologijų (IT) studijas. Praėjusią savaitę daugiau nei 200 moksleivių aplankė Klaipėdos regiono inžinerines ir IT įmones bei aukštąsias mokyklas.

Vertinant nuolat augantį IT darbuotojų poreikį rinkoje ir profesines perspektyvas, šiemet prie projekto prisijungė ir programinės įrangos kompanija „Iamus“, skaitmeninės rinkodaros startuolis „Whatagraph“, išmanią vertimo sistemą plėtojantis startuolis „Interactio“, informacinių technologijų įmonė „Creative Partner“ ir viena moderniausių bendradarbystės erdvių Lietuvoje – „Lighthouse“.

„Manau, kad „Ateities inžinieriai“ – puiki iniciatyva, kuri leidžia moksleiviams prieš priimant svarbius sprendimus dėl karjeros išgirsti iš pirmų lūpų, kaip viena ar kita karjeros galimybė realiai atrodo. Vizitų metu mes pasakojome, kad esame įdarbinę pusę etato dešimtoką moksleivį, vadinasi, pamokos ir būreliai nėra tokia bloga mintis, jei nori siekti, pavyzdžiui, programuotojo karjeros. Po pristatymo keli moksleiviai kreipėsi dėl galimybės įsidarbinti pas mus , – „Klaipėda ID“ pranešime cituojamas startuolio „Interactio“ įkūrėjas ir vadovas Henrikas Urbonas.

Antrus metus iš eilės projekte dalyvavo ir Klaipėdos regiono inžinerinės įmonės „Orion Global Pet“, „Bega“, „Mars Lietuva“. Organizacijų atstovai ne tik pristatė įmones bei vykdomą veiklą, bet ir supažindino su jose dirbančiais inžinieriais.

„Ekskursijos metu prie mūsų prisijungė ir kolegos iš technikos skyriaus, kurie pasidalino savo istorijomis, atsakydami į klausimus, kodėl pasirinko inžinerinius mokslus ir kaip jiems sekasi teorines žinias pritaikyti praktikoje bei augti, kaip šios srities specialistams”, – pasakojo „Mars Lietuva“ personalo specialistė Monika Benikaitė.

Pasak Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ generalinio direktoriaus Laimono Rimkaus, jaunuoliams, pasirenkantiems inžinerines studijas, atsiranda realių galimybių realizuoti save ir kurti Klaipėdoje populiarioje jūrinėje industrijoje.

Projekte dalyvavusios Klaipėdos aukštosios mokyklos – Klaipėdos universitetas, Aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos valstybinė kolegija ir Socialinių mokslų kolegija – interaktyviomis ekskursijomis kvietė moksleivius pasirinkti inžinerijos ar IT studijų programas.

„Moksleiviams buvo pristatyta plačios aprėpties ateities inžinieriaus profesija, taip pat – Klaipėdos universiteto Informatikos ir statistikos katedros mokslininkų darbai, vykdomi projektai, pademonstruotos Išmaniųjų valdymo sistemų, Signalų ir kompiuterinės regos inžinerijos, Informacinių sistemų inžinerijos laboratorijos. Moksleiviai savo jėgas išmėgino praktiškai atlikdami trimačio projektavimo ir 3D spausdinimo užduotis“ – pasakojo Klaipėdos universiteto Informatikos ir statistikos katedros docentas, informatikos inžinerijos programų vadovas Mindaugas Kurmis.

INFORMACIJA 

Sėkminga „Ateities inžinierių“ projekto idėja buvo inicijuota „Investuok Lietuvoje“ programos „Kurk Lietuvai“ komandos, kuomet vizitai buvo organizuojami tik Vilniuje ir Kaune. Nuo praėjusių metų prie iniciatyvos prisijungė „Klaipėda ID“, pasiūlydama vizitus į Klaipėdos aukštąsias mokyklas ir inžinerines įmones. Ši iniciatyva tampa tradicija Klaipėdoje, todėl šių metų rudenį projektas „Ateities inžinieriai“ bus organizuojamas vėl.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Universiteto robotikos centrui - „Achemos grupės“ parama

Koncernas „Achemos grupė“ Klaipėdos universiteto (KU) ateities paramos fondui skyrė 51 tūkst. eurų tikslinę paramą. Už ją įsigyta įranga deda ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

Veidai

Pasaulyje populiaraus startuolio įkūrėjas dirba Klaipėdoje

„Klaipėda – ideali vieta gyventi ir kurti. Galima per keliolika minučių pasiekti darbo vietą ir susitelkti į savo veiklą. Arba ...
2021-06-10
Skaityti daugiau

Švietimas

IT specialistus Klaipėdos universitetas rengs su „Visma Lietuva“

Klaipėdos universitetas (KU) ir viena iš didžiausių šalies informacinių technologijų bendrovių – UAB „Visma Lietuva“ bendradarbiavimo sutartimi įteisino partnerystę rengiant ...
2020-11-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This