Muziejuje – Gyčiui Tiškui skirta paroda

Kultūra

Penktadienį, birželio 21 d. 16 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje atidaroma paroda „Klaipėdos miesto garbės pilietis Gytis Tiškus. Gyvenimas ir kūryba“.

G. Tiškus (1934–2008) – vienas iškiliausių Klaipėdos architektų, išskirtinė ir įvairiapusė asmenybė. Gyvendamas ir dirbdamas Klaipėdoje jis tapo tvirtu pajūrio žmogumi ir nepasidavė svetimoms naujovėms.

Architektas, nuo 1961 m. pradėjęs kurti naujosios Klaipėdos veidą, konsultavosi su istorikais, restauratoriais. Likę Klaipėdos senieji raudonų plytų statiniai – kareivinės, buvusi mokytojų seminarija ir senasis paštas – padiktavo jam idėją projektuojant naujuosius kvartalus panaudoti degtas raudonas plytas. Jo autoriniai darbai ir asmeninis požiūris į miesto savito veido formavimą padėjo uostamiesčiui išsiskirti iš kitų Lietuvos miestų.

Paroda skirta architekto 85-osioms gimimo metinėms, parengta iš dukros Eglės Tiškutės-Venckienės muziejui perduoto G. Tiškaus archyvo. Pristatoma gausi foto dokumentinė medžiaga, iliustruojanti jo gyvenimo kelią, profesinę veiklą, piešiniai, grafikos ir pastelės darbai, apdovanojimai, visą gyvenimą rinktos kolekcijos.

Paroda muziejuje veiks iki rugsėjo 14 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Mirė Petras Šmitas

Penktadienio vakarą „Atvirą Klaipėdą” pasiekė žinia, jog staiga mirė žinomas menotyrininkas Petras Šmitas. Šią žinią mums patvirtino architektas ir jo ...
2023-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Pempininkai ir Naujakiemis: „grynai klaipėdietiški” III

Ciklo „Urbanistiniai jubiliejai” rašinyje „Atvira Klaipėda” baigia praėjusią savaitę pradėtą papasakojimą apie IV numerį sovietmečiu gavusio gyvenamojo rajono, kurį sudaro ...
2022-07-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Pempininkai ir Naujakiemis: „grynai klaipėdietiški” II

Ciklo „Urbanistiniai jubiliejai” rašinyje „Atvira Klaipėda” tęsia penktadienį pradėtą papasakojimą apie IV numerį sovietmečiu gavusio gyvenamojo rajono, kurį sudaro Pempininkų ...
2022-07-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This