Žydintį Gargždų miesto veidą kuria ir verslas, ir gyventojai

Regionas

Prieš keletą savaičių Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Audronės Balnionienės iniciatyva verslininkai, įstaigos ir visi gargždiškiai buvo pakviesti puošti Gargždus gėlėmis ir kartu kurti žydintį miestą.

„Šiandien galime pasidžiaugti ne tik daugelį metų pavyzdį kitiems rodančiu ir gėlynais bei išskirtinėmis želdinių kompozicijomis kasmet miestą puošiančiu verslu, bet ir šiemet į kvietimą atsiliepusiomis įmonėmis ir gyventojais“, – rašoma rajono savivaldybės pranešime spaudai.

Jame teigiama, jog jau ne vienerius metus gargždiškiams ir miesto svečiams pasigerėjimą kelia gėlynai ir želdiniai prie kepyklėlės-picerijos „Ievos skanėstai“, restorano „Lijo“, gėlių salonų „Orchidėja“ ir „Pas Virginija“, Klaipėdos rajono laikraščio redakcijos „Banga“ bei kitų įmonių, kurios neraginamos imasi iniciatyvos kurti žydintį miesto veidą bei puoselėja savo aplinką visais metų laikais, atitinkamai pasipuošia išskirtinėmis progomis, valstybinių švenčių metu.

„Kiekvienas mūsų esame savo miesto šeimininkai, todėl kartu kurkime žydinčius Gargždus. Kviečiu visus prisijungti prie savo kaimynų, šalia veikiančių įmonių ar įstaigų, Savivaldybės ir papuošti vitrinas, įėjimus ir kitas erdves gėlėmis bei želdiniais. Jų gausa džiugins ne tik gyventojus, bet ir miesto svečius. Kartu kurkime žydinti, įvairiaspalvį Gargždų miesto veidą!“ – pranešime cituojama mero pavaduotoja A. Balnionienė.

Savivaldybė šį sezoną Gargžduose pakabino 110 vazonų su įvairiaspalvėmis gėlėmis. Tam, kad skirtingi gėlynai harmoningai kurtų miesto veidą, rekomenduojama dėl vitrinų ar įėjimų puošimo konsultuotis su Gargždų seniūnijos apželdintoja N. Verbaite (tel. 8 683 04 312), Architektūros ir urbanistikos skyriaus specialiste Ria Goliakoviene ir vyriausiąja specialiste J. Tamošauskiene (tel. 47 30 60).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Tilto į Kuršių neriją idėjos realizavimui 60 metų neužteko

Klaipėdos savivaldybės samdytiems kultūros ir meno projektų ekspertams teigiamai įvertinus „Atviros Klaipėdos” idėją toliau jos skaitytojams pasakoti apie urbanistinius mūsų ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Nauja Klaipėdos rajono valdžia perdalino postus

Susiformavus naujai valdančiajai daugumai ketvirtadienį vykusio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo atleista mero pavaduotoja liberalė Audronė Balnionienė, jos ...
2022-05-26
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

„Toksika“ Klaipėdos rajone iš gyventojų nemokamai surinko pavojingas atliekas

Bendrovė „Toksika”, bendradarbiaudama su Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, pirmą kartą organizavo akciją, kurios tikslas buvo iš gyventojų nemokamai surinkti buityje ...
2022-05-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This