Iš Palangos skraidins ir į Bergeną

Transportas

Bendrovė Lietuvos oro uostai praneša, kad nuo šio rudens iš Palangos oro uosto bus skraidinama į Norvegijos miestą Bergeną. Į jį skraidins aviakompanija „Norwegian Air Shuttle“, dabar iš čia rengianti skrydžius į Oslą.

Skrydžiai nauja kryptimi bus vykdomi nuo spalio du kartus per savaitę – trečiadieniais ir šeštadieniais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Labai džiaugiamės, kad tokia kryptis pirmą kartą atidaroma Palangos oro uoste. Iki šiol per pajūrio oro uostą mūsų šalies gyventojai galėjo pasiekti Norvegijos sostinę – Oslą, tačiau, augant paklausai, pavyko surasti galimybes išplėsti ir maršrutų geografiją šioje Skandinavijos šalyje“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Anot jo, susidomėjimas šio krypties galimybėmis jaučiamas ne tik iš Lietuvos gyventojų, tačiau ir Novegijoje, kur mūsų šalis vis dažniau minima kaip puiki vieta atostogoms, turizmui ar aktyviam laisvalaikiui.

Lietuvos pajūryje veikiančių asociacijų atstovai teigia, kad mūsų šalyje veikia apie 300 Norvegijos kapitalo įmonių, dalis iš jų įsikūrusios arba operuoja būtent Klaipėdos regione.

„Klaipėdos ekonominės plėtros 2030 strategijoje numatyta ir ją įgyvendinantys partneriai ypač orientuojasi į Norvegiją. Su šia šalimi nuosekliai siekiama stiprinti bendradarbiavimo ryšius jūrinėje industrijoje, pritraukiant Norvegijos kapitalo investicinius projektus gamybos ir ypač paslaugų centrų srityje. Susisiekimo oro transportu Klaipėda – Norvegija skatinimas yra vienas iš esminių Klaipėdos ekonominės plėtros krypčių“, – sako „Klaipėda ID“ Verslo projektų vadovas Kazys Pupinis.

Oficialūs bilietų pardavimai iš Palangos į Bergeną jau prasidėjo, keleiviai vietas šiam skrydžiui gali rezervuoti oro bendrovės puslapyje.

Šiuo metu iš Palangos oro uosto galima skristi viso 8 kryptimis – į Varšuvą, Rygą, Oslą, Minską, Maskvą, Londoną, Kopenhagą ir Dortmundą.

1 Comment

  1. 12 mėnesių

    O kai 3 vassros mėnesiai baigsis, kiek krypčių liks?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Ministras: skrydis į Amsterdamą lems, ar bus naujų krypčių iš Palangos

Su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais ketvirtadienio popietę susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina, kad daugiau pastangų ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Rusiško kapitalo parduotuvės atidarymas naujoje vietoje ažiotažo nesukėlė

Ukrainoje uždraustas rusiško kapitalo parduotuvių tinklas „Mere” sėkmingai gyvuoja ir toliau plečia savo veiklą Lietuvoje. Pirmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This