„Klaipėdos nafta” skelbia skaitmeninės transformacijos eros pradžią

Verslas

Šių metų pradžioje „Klaipėdos nafta” (KN) pradėjo įgyvendinti skaitmenizavimo ir inovacijų strategiją, kurią parengė patys darbuotojai.

Trečiadienį tęsiant KN skaitmeninės transformacijos iniciatyvą surengtas pirmasis KN hakatonas, kuriame KN darbuotojai kūrė mobiliąją programėlę, skirtą veiklos incidentams, rizikoms ar kitiems pranešimams fiksuoti.

KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategija išskirtinė tuo, kad ją parengė patys darbuotojai. KN nuotr.

Pirmajame KN hakatone dalyvavo daugiau nei 40 KN komandos narių, kurie per maždaug penkias valandas ieškojo tinkamiausio sprendimo, kaip „vieno langelio“ principu KN darbuotojai galėtų pranešti apie įvairius tobulintinus organizacijos veiklos klausimus – ypač susijusias su veiklos rizikomis ar incidentais.

„Ieškome būdų, kaip paprasčiausiu keliu kiekvienas mūsų darbuotojas, net ir dirbantis nekompiuterizuotoje darbo vietoje, galėtų pranešti apie įvairias kasdienėje veikloje atsirandančias tvarkytinas ar tobulintinas vietas – pradedant nuo su darbų sauga susijusių klausimų, baigiant įvairiais, paprastai tariant, ūkiniais reikalais, tobulintinais sprendimais, kad dirbtume efektyviau ir operatyviau. Be to, tai puikus būdas suartinti skirtingus organizacijos komandos narius, skatinti bendradarbiavimą, brandinti naujas idėjas ir jomis keistis“, – KN  pranešime cituojamas Teisės ir administravimo direktorius, KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategijos vadovas Rytis Valūnas.

Šis hakatonas yra viena iš priemonių, prisidedančių prie KN skaitmeninės transformacijos skatinimo.

Iš viso KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategiją sudaro penkios veiklos kryptys. Strategija orientuota į verslo veiklos procesų skaitmenizavimą ir  supaprastinimą, verslo analitikos įrankių diegimą ir naudojimą, virtualioje erdvėje bendraujančios ir bendradarbiaujančios darbuotojų bendruomenės kūrimą bei klientų patirties gerinimą.

Dėmesys skiriamas ir pramonės technologijoms – bus kuriamas Klaipėdos naftos terminalo skaitmeninis dvynys, diegiama automatinė traukinio vagonų atpažinimo sistema, vystoma indukcinio vamzdynų pašildymo technologijos įdiegimo galimybė. Visoms šioms KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategijoje numatytoms kryptims įgyvendinti taip pat itin svarbus novatoriškos darbo aplinkos sukūrimas, siekiant tapti visus įmonės darbuotojus įtraukiančia, nuolat besimokančia ir atvira skaitmeninėms technologijoms ir inovacijoms organizacija.

Pranešama, jog KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategija išskirtinė tuo, kad ją parengė patys darbuotojai.

Skaitmenizacijos ir inovacijų strategija – atnaujintos KN veiklos strategijos iki 2030 m. dalis.

1 Comment

  1. Yes yes

    Galėtų pradėti valdiškų automobilių žymėjimo pradžią, kad visi būtų iki vieno sužymėti ir mes juos mieste ir prie namų matytume.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This