Nepabrangino nė vieno verslo liudijimo

Svarbu, Verslas

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė Savivaldybės administracijos siūlymui 2020 metais palikti tokias pat verslo liudijimų kainas, kokios galioja ir šiemet.

Politikai nepalaikė opozicijos atstovės Ninos Puteikienės idėjos nuo 209 iki 250 eurų pabranginti verslo liudijimus, leidžiančius užsiimti būstų nuoma. Anot jos, tokia suma būtų ir patogesnė, o pokytis leistų gauti lėšų, už kurias būtų galima suremontuoti bent vieną „Saulėtekio” progimnazijos klasę. Politikės teigimu, tokia veikla užsiimančioms močiutėms esą ir taip taikoma lengvata. Visgi tokią iniciatyvą balsuojant palaikė tik ji pati.

Ninai Puteikienei nepavyko pasiekti, kad būsto nuomotojai per metus biudžetui atseikėtų 41 euru daugiau. Pernai tokia veikla Klaipėdoje legaliai užsiėmė 1314 asmenų „Oro grupės” nuotr.

Pagal Vyriausybės nutarimą iki šiol savivaldybėms buvo rekomenduojama Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateikti Tarybų sprendimus dėl kitų metų verslo liudijimų kainų iki lapkričio 10 dienos, tačiau šiemet VMI  prašė paankstinti sprendimų priėmimą iki liepos. Toks prašymas motyvuotas teiginiais, jog nemaža dalis gyventojų verslo liudijimus kitiems metams pageidauja įsigyti dar gruodį, tad tam reikia tinkamai pasiruošti.

Verslo liudijimai Klaipėdoje ir kitąmet kainuos nuo 1 iki 585 Eur.

Simbolinis euro mokestis ir toliau bus taikomas 28-ioms mažai populiarioms vadinamoms veiklos rūšims: kompiuteriniai žaidimai, batų valymas, mokamų tualetų ir svėrimo paslaugos, žvakių ir kitų liejinių iš vaško gamyba, knygų įrišimas, duobkasių, kaminkrėčių paslaugos ir kt.

Didžiausias – 585 Eur mokestis – liko dviem veiklos rūšims, susijusioms su statybos darbais.

INFORMACIJA

Per 2017 m. Klaipėdos mieste 6 239 asmenims buvo išduoti verslo liudijimai, surinkta 395 697 Eur gyventojų pajamų mokesčio. Per 2018 m. verslo liudijimus išsiėmė 6 066 asmenys, bet buvo surinkta daugiau mokesčio –  496 485 Eur . Toks efektas aiškinamas panaikinta 1 Eur lengvata būstų nuomos veiklai. Nuo 2018 m. už ją reikia mokėti 209 Eur.

Daugiausia verslo liudijimų – 1314 – pernai buvo išduoti užsiimantiems būsto nuoma. Antra pagal populiarumą veikla – 960 verslo liudijimų – buvo prekyba ne maisto produktais. Tik po vieną verslo liudijimą buvo išduota kompiuterinių žaidimų veiklai; lagaminų, rankinių ir panašių reikmenų, gamybai bei taisymui; stiklo išpjovimui; avalynės gamybai; knygų, žurnalų ir laikraščių nuomai; gyvulių traukiamų transporto priemonių, valčių, laivelių, plaustų remontui; miško daigynų veiklai.

Prognozuojama, kad 2020 metais už išduodamus verslo liudijimus į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą gali būti surinkta apie 500 tūkst. Eur pajamų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Konsultacijos

VMI: įsibėgėja verslo liudijimų išdavimas 2024 metams

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atvėrus galimybę įsigyti verslo liudijimus 2024 m., per pirmąją savaitę tuo pasirūpino ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Savivaldybė nusprendė „giliau įeiti į klaipėdiečių kišenes”

Klaipėdos miesto taryba nuo 209 iki 348 eurų padidino mokestį už verslo liudijimą asmenims, užsiimantiems gyvenamosios paskirties patalpų nuoma, taip ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This