Svarbiausias dėmesys – švietimui

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, jog naujoji rajono savivaldybės Tarybos valdančioji dauguma patvirtintoje savo darbų programoje pagrindinį dėmesį ketina skirti švietimui.

Bus peržiūrimas švietimo tinklas, atsisakant neracionalaus turto ir valdymo sprendimų.

Teigiama, jog rengiamasi spręsti vietų vaikų darželiuose trūkumo problemą, iki 200 eurų per mėn. didinant kompensaciją tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius Klaipėdos rajone. Bus peržiūrimas švietimo tinklas, atsisakant neracionalaus turto ir valdymo sprendimų. Planuojama miestelių ir kaimų darželius prijungti prie mokyklų, kai kurias mokyklas, neformaliojo ugdymo įstaigas sujungti, atsižvelgiant į dabartinį vaikų skaičių, demografinius rodiklius.

Ruošiamasi sukurti centralizuotą duomenų bazę popamokinio ugdymo įstaigoms bei prašyti tėvelių proporcingai prisidėti prie neformalaus vaikų ugdymo.

Imamasi ir didžiųjų infrastruktūrinių projektų.

Rajono meras Bronius Markauskas, pristatydamas darbų programą, teigė, kad, pradėjęs dirbti meru, rado daugybę suplanuotų projektų, kurių įgyvendinimas – nepakeliama našta Savivaldybės biudžetui.

„Visi projektai bus peržiūrimi, greičiausiai jie bus įgyvendinami mažesne apimtimi, nei planuota anksčiau. Projektams ieškome finansavimo ir iš kitų šaltinių, todėl jau dabar bendraujame su Vyriausybe, ministerijomis, siekdami pritraukti lėšas iš įvairių investicijų programų“, – pranešime cituojamas rajono meras.

Gargždų daugiafunkciam sporto centrui Dariaus ir Girėno gatvėje konkurso būdu bus pradėta ieškoti privataus investuotojo, kuris turėtų atlikti statybos darbus ir valdyti didžiulį sporto kompleksą daugiau nei dvidešimt metų.

Daugiafunkcio centro Sendvario seniūnijoje vystymui ir darželių problemos sprendimui kasmet planuojama skirti iki 1 mln. eurų. Bus siekiama pritraukti finansavimą ir iš valstybės biudžeto. Artimiausiu metu bus sprendžiama, ar šiam daugiafunkciam centrui ieškoti investuotojo, ar projektą įgyvendinti etapais.

Jau kitąmet tikimasi pradėti Gargždų kultūros centro renovaciją. Gargždų parką planuojama tvarkyti etapais, kasmet iš Savivaldybės biudžeto tam skiriant apie 100 tūkst. Eur. Dar 250 tūkst. eurų žaliųjų plotų ir želdinių sutvarkymui tikimasi gauti iš ES fondų.

Ieškoma galimybių atnaujinti ir Savivaldybės pastatą.

Siekiama sudaryti naują Bendruomeninių organizacijų tarybą, kurioje dirbtų visų 11 seniūnijų atstovai, lyderiai, galintys komunikuoti tiek su savivaldybe, tiek su seniūnijos bendruomenėmis, ir sugebėsiantys tikslingai ir aiškiai perduoti informaciją. Rajono savivaldybės nuotr.

Nutarta rengti verslo investicijų pritraukimo ir skatinimo strategiją, siekiant įtraukti ne tik Savivaldybės turimus instrumentus, bet ir Klaipėdos miesto savivaldybę, Klaipėdos universitetą.

Rajono politikai sieks į viešųjų paslaugų teikimą kuo plačiau įtraukti bendruomenes ir nevyriausybines organizacijas. Todėl bus padidinta parama nevyriausybiniam sektoriui nuo 96 tūkst. iki 150 tūkst. eurų.

Apie tai kalbėta susitikime su seniūnijų bendruomenėmis. Siekiama sudaryti naują Bendruomeninių organizacijų tarybą, kurioje dirbtų visų 11 seniūnijų atstovai, lyderiai, galintys komunikuoti tiek su savivaldybe, tiek su seniūnijos bendruomenėmis, ir sugebėsiantys tikslingai ir aiškiai perduoti informaciją.

Daugiau finansavimo bus skirta ir gyventojų iniciatyvoms. Kelių tvarkymo programai, kuria gyventojai ir Savivaldybė prie kelių asfaltavimo prisideda lygiomis dalimis, dar vadinama „50+50 programa“, bus padvigubintas finansavimas. Planuojama jau kitąmet šiai programai skirti 0,5 mln. Eur lėšų iš savivaldybės biudžeto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This