„Atlantas“ iškovojo tašką

Sportas

Lietuvos futbolo A lygoje įvyko dar viena atkakli akistata tarp Klaipėdos „Atlanto“ ir „Kauno Žalgirio“. Šeštadienį, 15-ojo turo rungtynių, vykusių uostamiestyje, metu šios dvi komandos išsiskyrė taikiai – 1:1 (0:1).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rungtynių pradžioje aktyvesni buvo kauniečiai, kurie jau 7-ąją minutę galėjo išsiveržti į priekį. Andrius Bartkus baudos aikštelėje nugriovė Joao Figueiredo, tad rezultatyvusis „Kauno Žalgirio“ brazilas stojo prie 11 metrų atžymos. Vis dėlto J. Figueiredo ir Luko Paukštės akistatoje triumfavo pastarasis, atrėmęs brazilo smūgį.

20-ąją minutę rezultatyviausias „Kauno Žalgirio“ žaidėjas jau džiaugėsi įvarčiu. J. Figueiredo taikliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą pelnė devintą įvartį šiame sezone.

Klaipėdiečiai žaidė kovingai ir rezultatą išlygino 49-ąją dvikovos minutę. Greitos atakos metu Darvydas Šernas baudos aikštelėje surado Titą Vitukyną, kuris taikliu smūgiu vienu lietimu pasižymėjo antrame mače iš eilės.

Kovingoje akistatoje netrūko aistrų, o „Atlantas“ dar sykį rungtynes baigė be pašalinto žaidėjo. 68-ąją minutę po kilusio susistumdymo iš aikštės buvo pašalintas Klaipėdos klubo įvarčio autorius T. Vitukynas.

Per likusį pusvalandį geresnes progas išplėšti pergale turėjo svečiai. Tomo Mikuckio smūgis galva buvo netikslus, paskutinėmis minutėmis savo komandą išgelbėjo puikias rungtynes sužaidęs L. Paukštė.

„Kauno Žalgiris“ su 23 taškais žengia ketvirtas, o „Atlantas“ su 12 taškų – šeštas.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais lygiai po savaitės – išvykoje susitiks su Marijampolės „Sūduva”.  Liepos 6-ąją Kaune turėtų vykti dvikova prieš vietos „Stumbro“ ekipą, tačiau ar rungtynės bus sužaistos – kol kas neaišku.

Po to A lygoje bus skelbiama pertrauka, kurios metu liepos 13-ąją uostamiesčio futbolininkai išbandys jėgas draugiškose rungtynėse su Lenkijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančia Balstogės „Jagiellonia“ ekipa.  Ji dar tik ruošiasi sezono startui, kuriame savo kovas „Jagiellonia“ futbolininkai pradės liepos 19 dieną – kontrolinės rungtynės su „Atlanto“ ekipa Balstogės futbolininkams bus paskutinė repeticiją prieš Ekstraklasa čempionato kovas. „Jagiellionia“ komandos garbę gina ir du lietuviai – Arvydas Novikovas ir Justas Lasickas. Tačiau ar nors vienas iš jų žengs į aikštę dvikovoje su uostamiesčio ekipa – nežinia.

Į A lygos kovas Klaipėdos „Atlantas“ po pertraukos grįš rugpjūčio 4 dieną, kuomet namuose priims Vilniaus „Žalgirį“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

V. Ginevičiaus debiutas paženklintas pralaimėjimu „Žalgiriui“

Vidas Ginevičius pirmadienio vakarą debiutavo prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo, bet sukurti sensacijos jam nepavyko. Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače klaipėdiečiai ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tėškė antausį čempionams

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą „Betsafe-LKL“ pirmąjį ratą baigė skeldamas antausį Lietuvos čempionams. Mindaugo Brazio auklėtiniai išvykoje 88:76 (31:16, 21:16, 10:22, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This