Į išskirtinę stovyklą susirinko per 60 regos negalią turinčių vaikų

Regionas

Justė Petrauskaitė, "Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-06-25

Komentarų: 0

„Mylėk, pažink, vasaros džiaugsmus patirk“ – tokiu šūkiu dalyvius pasitinka devintąjį kartą rengiama tarptautinė vaikams su regos negalia skirta stovykla „Pažinimo stebuklas“.

Klaipėdos regos ugdymo centras ir Klaipėdos senamiesčio ROTARY klubas kasmet stengiasi įtraukti kuo daugiau vaikų, suteikti jiems naujų žinių ir potyrių. Tad ir pirmadienio vakarą vykęs stovyklos atidarymas jaunuoliams tikriausiai išliks ilgam: pasirodė Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijos būgnininkų orkestras, atlikėja Monika Pundziūtė-Monique.

„Mano svajonė – išgirsti Monique“, – garsiai sakė stovyklos dalyvė Monika.

Vaikams koncertavo Monika Pundziūtė-Monique. Justės Petrauskaitės nuotr.

„Stebuklas tame ir yra, kad vaikai įgyja labai daug naujų potyrių, informacijos, išmoksta orientuotis naujoje aplinkoje“, – teigia Klaipėdos regos ugdymo centro direktorė Laima Glaveckienė.

Stovykla kasmet sulaukia vis daugiau regos negalią turinčių vaikų, šiemet jau per 60, su lydinčiais asmenimis dalyvių kiek daugiau nei 90. Stovyklautojai susirinko ne tik iš Lietuvos, tačiau ir iš Latvijos, Ukrainos, Estijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

„Stengiamės pritraukti kuo didesnį vaikų skaičių ir kad tie vaikai keistųsi, – pridūrė Klaipėdos senamiesčio ROTARY klubo prezidentas Renatas Petkevičius. – Kasmet pabandome nusistatyti biudžetą, remdamiesi ankstesnių metų patirtimi. Ieškome rėmėjų“.

Kukuliškių kaime, tarp Girulių ir Karklės, stovykla rengiama nebe pirmus metus.

„Tokiam kiekiui vaikų kartu su lydinčiais asmenimis čia suradome saugiausią vietą: erdvė yra aptverta, yra pajūris, galimybė visiems jaustis saugiai“, – paaiškina R. Petkevičius.

Stovykloje dirbantys specialistai, pedagogai, pagalbininkai – savanoriai. Vaikams stovykla – nemokama.

„Tikrai yra daug gerų žmonių aplink mus, kurie sutinka prisidėti parama, nuolaidomis, gerais darbais, savanoriavimu“, – džiaugėsi ROTARY klubo prezidentas.

Visa savaitė stovykloje suplanuota. Kiekvieną rytą dalyviai pradės saulės pasveikinimu – ryto mankšta. Nebus apsieita ir be išvykų į Klaipėdos botanikos sodą, baseiną.

Stovyklos tikslas ne tik išmokyti, bet ir įkvėpti.

„Kviečiame pasakoti neregių sėkmės istorijas“, – teigia L. Glaveckienė.

Šiemet pabendrauti su vaikais atvažiuos parolimpietis Pasaulio neįgaliųjų čempionas Edgaras Matakas ir jo treneris Paulius Stankevičius, taip pat Klaipėdos krepšinio komandos „Neptūnas“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

„Labai svarbu įkvėpti vaikus. Stovyklose visuomet būna ir artimųjų, globėjų. Juos taip pat svarbu įkvėpti, jog jie pamatytų: jei kiti gali, gali ir jų vaikai. Svarbu tikėti savo vaiku, patiems vaikams išauga savivertė. Pavyzdžiui, stovykloje aš galiu ir dainuoti, ir sportuoti – daryti viską. Tai kodėl aš negaliu to daryti ir namuose? Mes stengiamės jiems parodyti savo galimybes“, – teigia Klaipėdos regos ugdymo centro direktorė.

Stovykla vyks birželio 24-30 d.

Kiekvienas norintis prisidėti prie šios iniciatyvos gali tai padaryti kitąmet skirdamas 2% savo jau sumokėto gyventojų pajamų mokesčio dalį. Daugiau informacijos stovyklos tinklalapyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Sudėliojo ugdymo įstaigų aplinkos atnaujinimo prioritetus

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų lauko žaidimų aikštelių ir įrengimų atnaujinimo 2024–2027 m. eiliškumo ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Regionas

Tradicija tapęs „Pažinimo stebuklas“ šįkart išsiskiria dalyvių gausa

Jau 12 metus Klaipėdos senamiesčio ROTARY klubas kartu su Klaipėdos regos ugdymo centro pedagogais rengia tarptautinę stovyklą „Pažinimo stebuklas“ vaikams ...
2023-06-19
Skaityti daugiau

Regionas

Pavogė BMW

Policija sekmadienio popietę, apie 13.45 val., sulaukė pranešimo, kad Klaipėdos rajono Kukuliškių kaime pavogtas automobilis „BMW 520“. Nuostolis įvertintas 15 ...
2021-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This