Prie P. Gražulio neliečiamybės išsaugojimo prisidėjo ir klaipėdiečiai

Politika

Seimo narys Petras Gražulis antradienį Seime išsaugojo teisinę neliečiamybę.

Siekiant panaikinti parlamentaro imunitetą, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys. Balsuojant dėl P. Gražulio neliečiamybės pačiame balsavime dalyvavo tik 93 seimūnai.

„Už“ neliečiamybės panaikinimą balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 3 (pats P. Gražulis, Rimas Andrikis ir Zbignev Jedinskij), susilaikė 25 parlamentarai.

Petras Gražulis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tarp prisidėjusių prie to, kad prokurorai negalėtų pasiųsti P. Gražulio į teismą dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo, yra ir klaipėdiečiai Seimo nariai.  Konservatorė Agnė Bilotaitė, Irina Rozova, socialdarbietė Irena Šiaulienė ir Naglis Puteikis balsavime nedalyvavo, o valstiečiai Dainius Kepenis ir Algimantas Kirkutis balsuodami susilaikė.

„Seimas įsikalė dar vieną medinį kuolą į savo lavono įvaizdį. Gražulis lygesnis už lygius. Varom taip ir toliau! Varom taip kasdien!”, – trumpai situaciją vertino apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

„Net iki Graikijos atskriejo mėšlo kvapas, kurį drėbtelėjo Seimas. Mūsų teisinės valstybės garantas nusprendė apginti koldūninį kolegą Gražulį ir neatiduoti jo į teisėsaugos rankas. Viktoras Pranckietis, jums turbūt labai gėda? Su 25 balsavusiais prieš ar susilaikusiais kaip ir viskas aišku – ten kažkoks politinių prostitučių, oportunistinių socbebrų ir vis dar nesuvokiančių, kur atsidūrė levučių rinkinys, kvepiantis taip, kaip savaitei ant saulės pamirštos vištienos salotos su majonezu. Bet ir be jų pritrūko 6 balsų, o posėdyje nedalyvavo apie 40 žmonių. Taip, taip, komandiruotės, nepaprasto svarbumo komandiruotės gelbėjant Lietuvą tikriausiai neleido sudalyvauti ir konservatoriams Kernagiui ir Kęstuciui Masiuliui (čia jau graži tradicija), ir Laisvės partijos lyderei Aušrinė Armonaitė, ir būsimajai Liberalų sąjūdžio lyderei Viktorija Čmilytė-Nielsen ir krūvai valstiečių. Aišku, kad dirbat dėl Lietuvos, bet koks jausmas bus grįžus? Bet Seimas toks įdomesnis. Nebeliko savisaugos instinkto, taip norisi kai kuriems šiandien malonumo, kad net ir politinis sifilis po metų nebaisus”, – taip tokią situaciją vertino žurnalistas Andrius Tapinas.

2 Comments

  1. Kamara

    Šaunuoliai klaipėdiečiai,neišsigando patyčių iniciatorių ir rėksnių Valatkos ir Tapino

    Reply
  2. GIRINIS

    APIE SKAUTU GATVE NETURIME JOKIU NAUJIENU? MARTYNAI ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This