„DFDS Seaways“ darbuotojai kvalifikaciją kels Klaipėdos turizmo mokykloje

Verslas

20 ir daugiau metų patirtį turintys AB „DFDS Seaways“ virėjai, barmenai, padavėjai ir kitas aptarnaujantis personalas nuo šių metų vasaros savo kvalifikaciją kels Klaipėdos turizmo mokykloje.

„Čia didelę patirtį sukaupę darbuotojai mokysis naujų maisto ruošimo technologijų, profesionalaus svečių aptarnavimo standartų, padavėjo ir barmeno darbo subtilybių”, – sakoma bendrovės pranešime spaudai.

„Siekiant užtikrinti kokybiškiausią aptarnavimą su mumis keliaujantiems, esame pasiruošę nuolat ugdyti darbuotojų kompetencijas ir suteikti galimybę auginti profesinius įgūdžius. Todėl pasirašėme sutartį su Klaipėdos turizmo mokykla, kurioje yra vienos moderniausių technologijų ir išmani resursų bazė leisianti net ilgamečiams darbuotojams įgyti naujų praktinių bei teorinių žinių, susipažinti su paskutinėmis aptarnavimo srities naujovėmis“, – pranešime cituojamas „DFDS Seaways“ paslaugų keltuose direktorius Robertas Kogelis.

Darbas ant vandens – keltuose – tautiečiams ne visada yra įprastas ir jaučiama nemaža konkurencija lyginant su panašaus pobūdžio darbais sausumoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nėra dažnas atvejis

Klaipėdos turizmo mokyklos direktorius Audrius Kurlavičius teigia, jog tokia partnerystė, kai pats verslas pasibeldžia į švietimo įstaigos duris ir nori auginti aptarnavimo sektoriaus specialistų kompetencijas, jiems nėra įprasta.

„Bendradarbiavimas su verslu dažnai leidžia pas mus besimokantiems studentams įgyti praktikos vienoje ar kitoje įmonėje. Toks principas gerai paplitęs tarp švietimo įstaigų. Tačiau kai įmonės pačios kreipiasi į mus, norėdamos darbuotojams užtikrinti galimybę kelti kvalifikacijas ir tobulinti turimus įgūdžius – pirmasis“, – apie partnerystę kalba A. Kurlavičius.

Pasak jo, įvairios technologijos turizmo ir aptarnavimo srityse nuolat kinta, todėl šioje mokykloje esantys centrai vis atnaujina mokymosi infrastruktūrą ir siekia prisitaikyti prie naujausių tendencijų.

Siekiant suteikti visapusiškas galimybes specialistams auginti savo kompetencijas, mokykla skirtingas programas pritaiko ir adaptuoja konkretiems verslo atvejams. Nuo šiemet prasidedanti partnerystė planuojama bus plėtojama ir neapsiribos vien DFDS darbuotojų kvalifikacijos kėlimu, bet ir sudarys sąlygas pažangiems mokyklos absolventams įsidarbinti keltuose.

Mokysis net dešimtmečius patirties sukaupę specialistai

Prie savanoriškų mokymų ketina prisijungti ir net kelis dešimtmečius aptarnavimo srityje dirbantys profesionalai.

„Nauja virtuvės įranga ir technologijos, kurias gali pasiūlyti mokymo įstaigos, suteikia galimybes eksperimentuoti bei išbandytas naujoves pateikti ir mūsų svečiams. „Sous Vide“ kursuose teoriškai ir praktiškai susipažinome su lėtu maisto gaminimo būdu vakuume. Taip ruošiamas jis neperkaista, išsaugo visas maistingąsias medžiagas, natūralų skonį, aromatą ir tekstūrą. Patyrusių mokytojų perduotos žinios leis netrukus pradžiuginti ir mūsų klientus“, – apie kursus pasakoja jau daugiau nei tris dešimtmečius laivuose dirbanti „Victoria Seaways“ kelto restorano šefė Dalia Šimkevičienė.

Iš pradžių kompetencijas kels virtuvės darbuotojai, vėliau ir kiti aptarnaujančiojo personalo atstovai.

Siekia įdarbinti kuo daugiau tautiečių

R. Kogelis pastebi, kad darbas ant vandens – keltuose – tautiečiams ne visada yra įprastas ir jaučiama nemaža konkurencija lyginant su panašaus pobūdžio darbais sausumoje.

„Darbas keltuose turi savo specifiką, tačiau pagrindinis išskirtinumas tas, kad darbo vieta būna įsikūrusi jūroje, – sako jis. – Vis dažniau pastebime, kad emigracija atsiduria tarp pagrindinių priežasčių, kodėl sunku surasti naujų darbuotojų. Tautiečiai ieško, kur yra geresnės darbo sąlygos, tačiau ne visada yra linkę įvertinti, kad ir čia Lietuvoje gali gauti ne ką prastesnes. Turime ne vieną atvejį, kuomet net ir be jokios patirties aptarnavimo sferoje įsidarbinę darbuotojai greitai užauga puikiais specialistais“, – sako jis.

„Sudarydama palankias galimybes augti ir nuolat kelti savo kompetencijas, bendrovė taip pat siekia tautiečius paskatinti likti ir dirbti Lietuvoje”, – teigiama „DFDS Seaways“ pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Ilgametis kapitonas: kelionės jūrų keltais tapo kokybiškesnės ir saugesnės

Lietuvą ir Vokietiją jungiantis maršrutas Klaipėda-Kylis yra vienus didžiausių keleivių bei krovinių srautų generuojančių keltų linijų mūsų šalyje. Šis jūros ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Donatas Švirėnas: „Tai, kad aktoriaus karjerą iškeičiau į darbą jūroje – režisūrinis sprendimas iš aukščiau“

Donatas Švirėnas – daugeliui puikiai žinomas Klaipėdos dramos teatro aktorius. Daug kam buvo netikėta, kad kelias dešimtis vaidmenų teatre sukūręs ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This