„Achemos grupės“ pretenzija koreguoja „Klaipėdos naftos“ planus

Uostas ir jūra

Ketvirtadienį nesusirinkus valstybės valdomos AB „Klaipėdos nafta“ (KN) akcininkų kvorumui nebuvo priimti sprendimai dėl jos vykdomos reguliuojamos veiklos perkėlimo į dukterinę bendrovę UAB „SGD terminalas“.

Anot bedrovės pranešimo, KN visuotinis akcininkų susirinkimas neįvyko antrajam pagal dydį akcininkui ir didžiausiam dujų vartotojui šalyje koncernui „Achemos grupė“ prieš pat susirinkimą pateikus pretenziją dėl KN planuojamo reguliuojamos
veiklos perleidimo dukterinei bendrovei.

72 proc. KN akcijų priklauso valstybei, 10 proc. akcijų UAB koncernui „Achemos grupė“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Artimiausiomis dienomis turėsime įsigilinti į savo antrojo pagal dydį akcininko gautą pretenziją ir papildomai įvertinti visus jų keliamus klausimus. Tuomet bus aiškiau, kaip keisis mūsų bendras planas ir kokiais terminais galėtų vykti saugumo dedamosios kaštų mažinimas vartotojams“, – teigia M. Jusius.

Teigiama, kad nors bendras tikslas išpirkti laivą-saugyklą išdėstant jo išlaikymo kaštus per visą veiklos terminą nesikeičia, tačiau įgyvendinti sprendimus dėl saugumo dedamosios mažinimo vartotojams jau nuo liepos 1 d. tampa nerealu. SGD reguliuojamos veiklos perleidimas KN esą yra itin svarbus, siekiant įgyvendinti įsipareigojimus, susijusius su saugumo dedamosios mažinimu.

„Buvome pasiruošę vykdyti turimą veiksmų planą, kuris būtų leidęs artimiausiu metu mažinti saugumo dedamąją. Reguliuojamos veiklos perleidimas į dukterinę bendrovę yra reikšminga viso projekto finansinio plano dalis. Tai, kad neįvyko mūsų akcininkų susirinkimas ir nebuvo priimti reikiami sprendimai, yra esminis nukrypimas nuo turėto plano, todėl projekto grafikas neišvengiamai koreguosis“, – pranešime spaudai cituojamas KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

Per biržą KN išplatino pranešimą, kuriame aiškina, kad „Achemos grupės” pateikti nuogąstavimai dėl galimo teisės aktų nesilaikymo, jos vertinimu, yra nepagrįsti. Kartu pažymima, kad KN Audito komitetas nemato prielaidų ar faktų, kad sandoris būtų nesąžiningas ir nepagrįstas bendrovės ir jos akcininkų atžvilgiu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This