Už brokuotą baseiną – apdovanojimas

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad už įgyvendintą naujo daugiafunkcio sveikatingumo centro su baseinu statybų projektą jai skirtas „Europos burių“ apdovanojimas.

„Europos burės“ – tai konkursas, kurio metu renkami geriausi Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektai. Klaipėda apdovanojimą pelnė nominacijoje „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“.

Tačiau tuo pačiu savivaldybė teisme siekia, kad prieš metus atidaryto baseino statytoja koncerno „Icor“ valdoma bendrovė „Axis Industries“ ištaisytų broką, kurį pastaroji neigia. BNS skelbė, kad šis projektas pateko į Valstybės kontrolės akiratį, tyrimą ketina pradėti ir Centrinė projektų valdymo agentūra, o jai nustačius pažeidimų gali tekti grąžinti dalį projektui skirtų ES lėšų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Simboliška, kad apdovanojimas Klaipėdai skirtas praėjus lygiai metams nuo šio miesto bendruomenei svarbaus objekto atidarymo. Džiugu, kad daugiafunkcio sveikatingumo centro svarba pripažįstama visos šalies kontekste, tačiau svarbiausia, kad jis atveria plačias galimybes mūsų miesto gyventojams propaguoti sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą, įtraukia įvairiausias visuomenės grupes – nuo vaikų iki senjorų, nuo mėgėjų iki profesionalų“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tuo metu kalbėdamas apie broką baseine anksčiau meras BNS sakė, jog dabartinė situacija jam primena bylinėjimąsi dėl „Švyturio” arenos defektų su rangovais ir „šiek tiek apmaudu, kad ir baseine panašus pėdsakas yra”.

„Bet nebūtų problemų, nebūtų teismų – nebūtų broko, nebūtų reikėję eiti jo likvidavimo keliais. Apmaudu ir gaila, tai yra visiems ir laiko, jėgų bei turbūt lėšų eikvojimas, kai tenka aiškintis, kas ko nepadarė. Bet dėl rangovų neatsakingumo esame įvelti į tuos procesus”, – tada teigė V. Grubliauskas.

„Europos burės“ – ne pirmas apdovanojimas, skirtas Klaipėdai už sveikatingumo centro su baseinu projektą. Pernai šis objektas Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose buvo pripažintas „Metų sporto infrastruktūros objektu“.

9 Comments

  1. Saulė

    Tai visi projektai su brokais. Neįsivaizduoju kas juos priiminėja. Palangos baseinas vien iš išorės malonesnis, o čia eilinė būda.

    Reply
  2. Ir vis dėlto

    Klaipėdai reikia modernaus vandens pramogų parko. Poreikis yra didžiulis. Kiek apleistų vietų netvarko metų metais, o būtų galima tačiau…

    Reply
  3. Taigi

    Kas nedaro klaidų? Svarbiausia kad būtų pataisoma

    Reply
  4. Nenumenkinkime

    Vienok baseinas veikia, o sportinio pastato A+ klasė Lietuvoje nėra dažnas atvejis.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Atsakymas komentatoriui „Pritariu”. Taip, Savivaldybė skyrė 7000 Eur dviem kultūriniams projektams, iš kurių daugiau nei 40 proc. sugrįš valstybei mokesčių pavidalu (15 proc. – tai pačiai savivaldybei kaip GPM). Tai jeigu tamsta savo sąžinę parduotum už 4200 Eur, tai nereiškia, kad ir mes taip elgiamės. Užuot anonimiškai drabstesis purvais kai ir kai kurie kiti čia, geriau eurą skirtum AK, nes kokius jums čia tyrimus atliks du žurnalistai? Pabūkit kokią dieną kartu su kiekvienu iš jų – pastebėkit, kaip atrodo jų darbo diena, gal tada praeis noras rašinėti tokias nesąmones, kai suprasit šio darbo specifiką ir apimtis.

  5. Neviltis ta Klaipėda

    Jūs AK net nekiškit čia Lietuvos, Klaipėdos ir tik šitos Grublisusko ir co. SKYLĖS, proto nesuprasi. Likusi Lietuva tikrai auga. O šitas šūdportalis AK yra irgi tas pats š.. kaip ir visa kita Klaipėdoje. Kur tekstai apie mero gražintas šimtatūkstantines skolas, staigų žmonos praturtėjimą, kur kritiška nuomonė apie mero aferas? jūs bailiai. O atrodėt perpektyvūs. P.S baseinas – visiškai sovietinis, tiek iš išorės – tiek viduj…

    Reply
    • Savi savus

      Savi apdovanoja savus. Kokia ten ta aplinka pire baseino miestiečius akis džiugina? O galbaseino sąlygos, rūbinės žavi? Buvo daug tokių, kurie pabėgo iš Impulso, bet grįžo į savo klubą atgal, supratę, kad šis liberlų pasididžiavimas yra ir nepatogus, ir brangus. Apdovanojimai už broką- cirkas.

    • pritariu

      Pritariu Jūsų nuomonei. Portalas tapo dar vienas miesto pasiekimų, tegu ir ne pačių ypatingų aprašinėtoju – tai yra savivaldybės klerkų pranešimų spaudai tribūna. Suprantama, kad miesto savivaldybės apmokami kultūriniai projektai „Atviroje Klaipėdoje” neleis kirsti savivaldybės varnų akių… O gaila.

    • ....

      Tikiuosi kad bent jau pasiruoses esi kazka geriau pastatyti. Suesti paskutinius kauliukus zmoniu lengva,ar tikrai esi toks nusipelnes? Nezinau situacijos ant kiek viskas blogai baseine ir savivaldybeje,bet parasiau tik tam kad atsizvelgtum

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This