Aptarė Priekulės seniūnijos projektus ir poreikius

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai ir administracijos darbuotojai, apsilankę Priekulės seniūnijoje, susipažino su čia suplanuotais darbais ir gyventojų poreikiais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė teigė, kad šiuo metu Priekulėje rengiami 4 projektai. Vienas jų – Priekulės m. istorinio paveldo apsaugos specialiojo teritorijų planavimo dokumento – vietovės ir jos apsaugos zonos planas. Anot seniūnės, siekiant išsaugoti miesto autentiškumą bei sumažinti gyventojams finansinę naštą, svarbu numatyti galimybę skirti lėšų miesto istorinėje dalyje esančių pastatų, turinčių vertingų savybių, finansavimą iš Kultūros paveldo puoselėjimo ir kultūros paslaugų plėtros programos. Klaipėdos rajono savivaldybės mero patarėja Toma Tuzovaitė-Markūnienė nurodė, kad minėtai programai 2020 m. planuojama skirti 50 tūkst. Eur, 2021 m. – 100 tūkst. Eur.

Taip pat šiemet rengiami 2 atskiri techniniai projektai, kuriais sprendžiamas tolesnis Priekulės viešųjų erdvių vystymas. Vyksta ir baigiamoji valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 2203 Dituva–Priekulė–Dreižiai rekonstravimo projekto derinimo stadija. Smulkiojo verslo atstovai nuogąstavo, kad projekte nenumatytos automobilių stovėjimo vietos prie parduotuvių, baro, tačiau mero pavaduotoja Audronė Balnionienė patikino, jog automobilių stovėjimo vietos centre derintos su Saugaus eismo audito išvadomis, informacija aptarta su Saugaus eismo komisija Lietuvos automobilių kelių direkcijoje, kuri ir finansuoja projektą.

„Administracija dėjo didžiules pastangas, kad būtų taip, kaip norėtų priekuliškiai, bet Lietuvos automobilių kelių direkcija nurodė, kad tokie yra saugaus eismo reikalavimai. Būtina užtikrinti žmonių saugumą“, – kalbėjo vicemerė.

Susitikimo metu nutarta sudaryti darbo grupę, į kurią bus deleguoti bendruomenės atstovai, ir dar kartą apsilankyti Lietuvos automobilių kelių direkcijoje.

Priekuliškiai domėjosi Stragnų II k. koplyčios rekonstrukcijos projekto įgyvendinimu. Jie informuoti, kad projektas yra parengtas, lėšos suplanuotos, tačiau neįvyksta viešieji pirkimai. Yra paskelbtas atviras konkursas, o pasiūlymai priimami iki liepos 1 d.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo teigimu, atliekama Savivaldybės turimų patalpų ir kito turto inventorizacija. Tikimasi, kad kai kurias patalpas bus galima pritaikyti reikalingai veiklai, pavyzdžiui, įsteigti darželio grupę.

Opi problema Priekulės seniūnijoje, kuriai žadama skirti daugiau dėmesio, – nesuformuotos viešos erdvės, žemės sklypai, kurie galėtų tarnauti žmonių poreikiams juos išnuomavus ar pardavus aukciono būdu. Laisvos žemės sklypų yra Minijos, Parko, Turgaus, Klaipėdos, Žalgirio gatvėse. Čia gausu gyventojų savavališkai pastatytų statinių, kurie yra sugriuvę, nesaugūs. Seniūnija raštu kreipėsi į gyventojus, kad jie iki rugsėjo 30 d. pateiktų statinių nuosavybės dokumentus. Jiems pateikus prašymus prie nuosavybės teise turimų statinių būtų formuojami žemės sklypai ir taip palaipsniui tvarkoma teritorija.

Gyventojams pasiteiravus, koks likimas laukia lopšelio-darželio „Dercekliukas“, Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius patikino, kad net ir pastačius naują darželį Dituvos sodų teritorijoje tiek „Dercekliukas“, tiek naujasis darželis dėl didelio poreikio būtų pilni.

Derceklių bendruomenės pirmininkas Tadas Vaitkus svarstė, kad naudingas būtų ir Derceklių teritorijos vystymo planas. Gyvenamąją vietą čia yra deklaravę apie 3 tūkst. gyventojų, dar keli tūkstančiai to nėra padarę, tad svarbu juos paskatinti. Nutarta, kad administracija kartu su bendruomene parengs Derceklių (Dituvos sodų) vystymo planą-strategiją.

Anot savivaldybės pranešimo, taip pat aptartas klausimas dėl automobilių stovėjimo aikštelės Priekulėje, netoli katalikų bei evangelikų liuteronų bažnyčių, įrengimo, tartasi dėl 4 seniūnijoje esančių kabančių tiltų priežiūros, diskutuota, ar būtų tikslinga formuoti naują laivų nuleidimo vietą, ar atgaivinti slipą UAB ,,Kuršių marios“ teritorijos prieigose. Tiltų ir laivų nuleidimo vietos remontams Savivaldybė ieškos galimybių pasinaudoti Europos Sąjungos parama. Tikimasi, kad galimybių prisidėti ieškos ir bendruomenės.

Kalbėta ir apie seniūnijoje organizuojamų švenčių finansavimo galimybes. Savivaldybės vadovai informavo, kad šis klausimas bus svarstomas ne tik sudarant kitų metų biudžetą, bet ir aptariamas naujai sudaromoje Kultūros taryboje. Taip pat bus parengta Kultūros strategija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Atkeliauja ir Klaipėdos rajono Gyventojo kortelė

Kitą savaitę Klaipėdos rajono gyventojams bus pasiūlyta dar viena paslauga – Gyventojo kortelė. Ji bus išduodama nemokamai ir kortelės turėtojams ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This