Jau šeštadienį – tarptautinis moterų paplūdimio turnyras

Sportas

Ieva Korsakaitė, "Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-06-28

Komentarų: 0

Klaipėdoje šį šeštadienį ir sekmadienį vyksiantis tarptautinis moterų paplūdimio tinklinio turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“ vadinimas unikaliu, mat pirmą kartą vyks uostamiestyje ir ne kur kitur, o pačiame miesto centre – Teatro aikštėje.

Čia jau išpilta 150 kubinių metrų smėlio ir įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštelė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams.

Ievos Korsakaitės nuotr.

„Anikė pati nebegali nueiti iki jūros, tad smėlio kopas atgabenome į jos aikštę. Tikiuosi, kad šis paplūdimio tinklinis bus išties įsimintinas“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Nors Lietuva nėra itin žinoma paplūdimio tinklinio žemėlapyje, VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio” vadovas Andrius Dumbauskas vylėsi, kad šis turnyras pasitarnaus šios sporto šakos populiarinimui.

Turnyre dalyvaus 12 šalių – Izraelio, Australijos, Ispanijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos ir Lietuvos atstovės.

Turnyro favoritėmis laikomos ispanės ir suomės. Kad šių šalių komandos sutiko dalyvauti turnyre ypač džiaugėsi viena iš tituluočiausių Lietuvos paplūdimio tinklininkių klaipėdietė Ieva Dumbauskaitė. Ji Lietuvai atstovaus su savo treniruočių partnere Irina Zobinna.

„Tinklinį yra tekę žaisti Šveicarijoje tarp Alpių kalnų, Suomijoje prekybos centro ketvirtame aukšte įrengtoje terasoje, vieno iš Vokietijos miestų rotušės aikštėje. Pagaliau kažkas panašaus vyks ir Klaipėdoje – smėlio tinklinio arena taps Teatro aikštė. Tai kažkas nuostabaus“, – džiaugėsi sportininkė.

Turnyro dalyvės varžysis ne tik dėl nugalėtojų taurės ir garbės, bet ir dėl prizinio fondo – 5000 eurų, kurį įsteigė „Kredito garantas“.

Abi dienas kovos prasidės nuo 10 val. ir tęsis iki vėlyvo vakaro. Šeštadienį iš viso vyks 12 susitikimų, sekmadienį – 8.

Komandos pagal reitingo taškus bus suskirstytos į keturis pogrupius po tris. Potencialios turnyro lyderės pirmąją varžybų dieną nesusitiks, kadangi žais skirtinguose pogrupiuose.

Šeštadienį vyks grupės varžybos, o sekmadienį – atkrentamosios varžybos, pusfinaliai ir finalas. Jis planuojamas apie 16.30 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Naujuosius Klaipėda pasitiks su lazerių šou

Ledo pramogos, šiuolaikiniai muzikos ritmai ir spalvingas lazerių šou – tokį šventinį kokteilį kviečia skanauti naujametinė Klaipėda. Šventiniu epicentru tradiciškai ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į šventinius renginius Klaipėdoje

Tikrąsias Kalėdų vertybes savo kalėdiniais renginiais akcentuojanti Klaipėda, paskutinį advento savaitgalį kviečia į šiltus ir bendruomeniškus renginius. Šį savaitgalį Klaipėdos ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This