Nori įamžinti Klaipėdos pramonės ir prekybos rūmų 100-metį

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) raštu kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį dėl Klaipėdos pramonės ir prekybos rūmų 100-mečio įamžinimo.

KPPAR savivaldybės prašo leisti iki spalio 1 d. buvusių, pokario metais nugriautų Biržos rūmų vietoje (dabartiniame skvere ties Danės g. prieš Žvejo paminklą) įrengti atminimo ženklą bei pasodinti simbolinį verslo bendrystei skirtą medelį. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus nuotr.

KPPAR yra didžiausia Vakarų Lietuvoje verslo savivaldos organizacija, vienijanti 230 įmonių.

Į Prekybos rūmus Klaipėdos pirklių korporacija buvo pertvarkoma remiantis Prūsijos 1897 m. įstatymo redakcija. Ji suteikė Prekybos rūmams juridinio asmens statusą ir naujų funkcijų, tarp kurių buvo ir ekspertų prisaikdinimas, produktų kilmės sertifikatų išdavimas, rūmai turėjo prisidėti pildant prekybos registrą. Pati reorganizacija įvykdyta 1919 m. rudenį. Spalio 1 d. Pirklių korporacijos taryba priėmė Reorganizavimo statutą ir Prekybos rūmų rinkimų statutą. Kitą dieną už šiuos dokumentus neeiliniame susirinkime balsavo Pirklių korporacija. Klaipėdos prekybos rūmų (vok. Handelskammer Memel) veiklos teritorija apėmė Klaipėdos miesto ir Klaipėdos bei Šilokarčemos kaimiškąsias apskritis.

Atsižvelgdami į tai, kad tai seniausia verslo savivaldos organizacija dabartinės Lietuvos teritorijoje, turėjusi didelę įtaką Klaipėdos krašte, KPPAR savivaldybės prašo leisti iki spalio 1 d. buvusių, pokario metais nugriautų Biržos rūmų vietoje (dabartiniame skvere ties Danės g. prieš Žvejo paminklą) įrengti atminimo ženklą bei pasodinti simbolinį verslo bendrystei skirtą medelį.

1 Comment

  1. Atminimo įamžinimo medžiai yra gerai.

    Vot medžius tegul sodina! Kiekvienas norintis įsiamžinti po medį! Bet tikrą medį, lietuvišką, pagal mūsų klimatui būdingos rūšies, o ne GMO mutantų atvežtinių neūžaugų, anų tai jau gana, ačiū nereikia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This