Klaipėdiečiai Europos žaidynių varžybose liko per plauką nuo pusfinalio

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Baltarusijoje vykusiose II Europos žaidynių lengvosios atletikos varžybose Europos žaidynėse dalyvavo ir Lietuvos lengvosios atletikos komanda, kurioje buvo ir būrys klaipėdiečių –  sportininkai Erika Krūminaitė, Artūras Janauskas, Martynas Vrašinskas, Benediktas Mickus ir treneris Mindaugas Krakys.

Vytauto Dranginio nuotr.

Komandinių varžybų pirmajame rate lietuvaičiai rungtyniavo trečioje grupėje kartu su Lenkijos, Baltarusijos, Čekijos, Latvijos ir Airijos komandomis. Nugalėtoja pateko tiesiai į pusfinalį, o likusios dėl teisės tęsti varžybas dar kovojo ketvitfinalyje.

Pirmąją varžybų dieną vyko kova dėl medalių atskirose rungtyse. 4×400 m mišrioje estafetėje Rokas Pacevičius, Modesta Justė Morauskaitė, Artūras Janauskas ir Erika Krūminaitė užėmė 3 vietą (3:23.75).

Persekiojimo estafetėje (800+600+400+200) lBenediktas Mickus, Eglė Balčiūnaitė, Gediminas Truskauskas ir Akvilė Andriukaitytė irgi buvo treti – 4:40.25 (realus laikas 4:30.25 – pagal surinktus visose rungtyse taškus lietuviai startavo ketvirti su 10 sekundžių atsilikimu nuo lyderių).

Būtent vietos šioje estafetėje apsprendė komandų vietas: 1. Čekija, 2. Baltarusija, 3. Lietuva, 4. Latvija, 5. Airija, 6. Lenkija. Po šios dienos varžybų šešios komandos pateko tiesiai į pusfinalį, likusios 18, tarp jų ir Lietuva, kovojo dėl dar pusfinalio 6 vietų.

Individualiose įskaitose estafetėje 4×400 klaipėdiečiai Erika Krūminaitė ir Artūras Janauskas užėmė 13 vietą (3:23.75), o persekiojimo estafetėje 800+600+400+200 m.  klaipėdietis Benediktas Mickus buvo septintas (4:30.25).

Po poilsio dienos ketvirtfinalyje Lietuvos komanda kartu su Rumunijos, Slovėnijos, Estijos, Turkijos ir Ispanijos atstovais kovojo dėl dviejų vietų Europos žaidynių pusfinalyje.

4×400 m mišrioje estafetėje Rokas Pacevičius, Erika Krūminaitė, Modesta Justė Morauskaitė, Artūras Janauskas buvo diskvalifikuoti. Toks likimas ištiko ir pirmus finišavusius slovėnus. Jiems teisėjai verdiktą paskelbė praėjus keliolikai minučių po lenktynių. Abi diskvalifikuotos komandos šioje rungtyje negavo taškų. Kaip paaiškėjo vėliau, lietuviams tai galėjo lemti bilietą į pusfinalį.

110 m b/b. Martynas Vrašinskas užėmė 6 vietą (14.70/0.7), o persekiojimo estafetėje (800+600+400+200) Benediktas Mickus, Eglė Balčiūnaitė, Gediminas Truskauskas, Akvilė Andriukaitytė, startavę ketvirti, po 8 sekundžių nuo lyderių turkų,  finišavo trečioje vietoje (4:39.49). Pagal neto laiką (4:31.49) šioje grupėje mūsų komanda buvo antra.

Trečio ketvirtfinalio komandos po rungčių užėmė šias vietas: 1. Ispanija, 2. Turkija, 3. Lietuva, 4. Rumunija, 5. Estija, 6. Slovėnija. Pirmosios dvi komandos pateko į Europos žaidynių pusfinalį, tad mūsiškių pasirodymas Minske baigėsi.

Vytauto Dranginio nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”90804,90803,90802,90801,90800,90798″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Maja Tarachovskaja: „Mėgėjų teatrai turi savo sielą"

60-metė Maja Tarachovskaja – Klaipėdos žydų teatro „Šatil” įkūrėja, dramaturgė ir aktorė. Išvertus iš ivrito „Šatil” reiškia „Daigas, ūglys”. Tai ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This