Klaipėdoje sutikti Portugalijos rotacinių pajėgų kariai

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trečiadienį Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione įvyko Portugalijos rotacinių pajėgų karių sutikimo ceremonija.

Lauros Jokšaitės nuotr.

Iki rugsėjo Portugalijos rotacinių pajėgų pamaina kartu su Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vienetais treniruosis bendruose mokymuose.

„Visada džiaugiamės turėdami galimybę treniruotis kartu su NATO partneriais. Jūsų rotacija jau trečioji, kurią priima Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“. Puikiai vertiname prieš tai buvusių rotacinių pajėgų misijų rezultatus, karių profesionalumą ir bendrų pratybų sėkmę. Linkiu stiprybės ir svarbiausia – dalintis patirtimi tarpusavyje įvairių pratybų Lietuvoje metu“, – atvykusius sąjungininkus pasveikino brigados „Žemaitija“ štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Viktoras Bagdonas.

Portugalijos karius pasveikinti atvyko ir Klaipėdos savivaldybės miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Nepaprastai malonu matyti jus čia pas mus, Klaipėdoje. Svečiai visada laukiami, mylimi ir gerbiami uostamiestyje. Linkiu Jums stiprybės vykdant bendras užduotis su Lietuvos kariais ir išnaudokite galimybę aplankyti mūsų miesto svarbiausias vietas, pabendraukite su gyventojais, kuriems, jūsų buvimas čia, tai ženklas NATO sąjungininkų vienybės ir pasiryžimo užtikrinti saugumą regione“, – teigė meras.

Atvykusiai karių grupei vadovaus komandoras leitenantas Ricardo Pereira Da Silva. Karininkas sutikimo Klaipėdoje proga dėkojo už rūpestingą priėmimą, paramą ir linkėjo savo kariams pasiryžimo, nes priešakyje laukia keturi intensyvūs pratybų mėnesiai Lietuvoje.

Portugalijos kariai įsikūrė Klaipėdoje dislokuoto Butigeidžio dragūnų bataliono kareivinėse ir treniruosis daugiausiai su šio bataliono kariais. Per rotacijos laikotarpį Portugalijos kariai taip pat dalyvaus bendruose mokymuose su Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgomis.

Kariai kartu atsigabeno karinę techniką iš Portugalijos – visureigius, sunkvežimius ir kovines valtis. Visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę pagalbą teikia Lietuvos kariuomenė.

Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta pagal NATO sutartas atgrasymo priemones (angl. Assurance Measures) NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, skirtas stiprinti šalių sąjungininkių saugumą. Nuo 2014 metų pavasario Lietuvoje jau treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Liuksemburgo, Vengrijos ir Vokietijos rotacinės sausumos pajėgų kuopų kariai. Tai – jau 5-oji Portugalijos rotacinių pajėgų pamaina Lietuvoje.

Lauros Jokšaitės nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”91035,91036,91037,91038,91039,91040,91041,91042,91043,91044,91045,91046,91047″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Granados

Praėjusią savaitę Klaipėdos Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Ispanijos, Colegio Cristo Rey Granada. Iškilmingai pasitikti „Erasmus+“ mainų programoje dalyvaujantys mokiniai ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This