Komunistai ima valdžią

Nuomonės

Sovietmečiu sklandė toks anekdotas: „Įsijungiu televizorių – kalba Brežnevas, įsijungiu radiją – kalba Brežnevas, lygintuvo jau ir jungti bijau“.

Šiais laikais prie ano anekdoto dar reiktų pridėti kompiuterį ir mobilųjį telefoną. Nes jau iš tiesų tampa nejauku jungti šiuos prietaisus, antra savaitė iš viešosios erdvės nedingstant Seimo vaikų darželio intrigoms, kurias kelia desperatiškai į valdžią bandantys sugrįžti senieji bebrai, buvę komunistai, dalis kurių dar puikiai mena ir „šlovinguosius” brežnevinės epochos laikus.

Suskaldę socialdemokratų partiją, prapylę savivaldos rinkimus kompanijos Kirkilas &Co atstovai, pasinaudoję neva naujos valdančiosios koalicijos kūrimu (nors kuo ji nauja – užmuškit, nesuprantu, jei branduolį vis tiek sudaro tie patys Karbauskio žalieji valstiečiai), visą Seimą, o per jį – ir Lietuvą – laiko paėmę už vienos vietos ir niekas nieko jiems negali padaryti!

Nors daliai iš minėto exkomunistų būrio jau būtų laikas garbingai pasitraukti į užtarnautą poilsį ir užsiimti memuarų rašymu apie tai, kaip jie sovietmečiu, per Kūčias kirsdami silkę, „kovojo” su režimu (tradicinis komunistų prisiminimų epizodas), nenugalimas noras ir toliau „tarnauti liaudžiai“, regis, jiems bus persidavęs kartu su Brežnevo laikų valdančiųjų genais.

Asmeninio archyvo nuotr.

Tiesa, lyginant Kirkilas &Co kariauną su anuomet KP CK vos pakrutančiais senukais, kurie liaudžiai „tarnaudavo” iki kol būdavo išnešami kojomis į priekį, mūsų exkomuniagos dar atrodo gana gyvybingi ir pasirengę ryžtingai kovai.

Todėl neatsitiktinai, prieš nueidami nuo politinės arenos, jie nusprendė „triachnutj starinoj“ (neverčiamas frazeologizmas, reiškiantis maždaug nukvakėlių norą  susigrąžinti jaunystę), pasiimdami vieną iš pagrindinių politinių postų šalyje, o jo neatiduodantį Viktorą Pranckietį apšaukę visų bėdų kaltininku.

Sovietmečiu bebrų išmoktos partinės pamokos, regis, padeda jiems ne tik siekiant valdžios, bet ir apsirūpinant sočia senatve artimiausioje ateityje.

Klaipėdietė Irena Šiaulienė, garsi nebent tuo, kad savo laiku apsigynė disertaciją apie šlovingojo komunistinio jaunimo žygius pokarinėje Lietuvoje, pasiūlė į Seimą nebeišrinktiems buvusiesiems skirti solidžias rentas, mat vargšų… į darbą niekas nebepriims!

Kad dalis metų metais į Seimą pagal partinius sąrašus patenkančių (kaip ir draugė Šiaulienė) ir jame prasistumdžiusių, jokios kitos užsienio kalbos, be „gimtosios” rusų, nemokančių seimūnų išties jokio kito darbo, be oro virpinimo ir intrigų rezgimo, nesugeba atlikti – niekam ne paslaptis.

Tačiau kuo čia dėti visi likusieji šalies piliečiai, kurių interesus, priminkime, ir turėtų ginti mūsų išrinktieji?!

Jie gi, nutaisę kiaulės akutes, toliau „pluša”, stumdydamiesi prie valdžios lovio ir stengdamiesi iš jo sau pasičiupti kuo riebesnį kąsnelį.

Matydamas tokį lietuviškųjų kolegų uolumą, ko gero, pats Leonidas Iljičius, tėviškai jiems paplekšnojęs per petį, pasidžiaugtų savęs vertais įpėdiniais…

4 Comments

  1. Anonimas

    Nikulinas teisus, jis negina komunistų, o teisingai pastebi, kad klounadą seime užkūrė Karbauskis. Suprantama, kad gandragalviams rūpi ginti savo vaduką.

    Reply
  2. Vidutė

    Ponas Nikuline, nejaugi tamsta nesuvokiat exkomunistų prigimties? Šiuo konkrečiu atveju straipsnio autorė tiesiog pataikė kaip „pirštu į akį”…Jūs esat arba naivus arba labai simpatizuojantis tiems mūsų tautos išverstaskūriams t.y. visiems kirkilams….Dėkui autorei Palmirai už tokį super taiklų dabartinės politinės padėties įvardijimą! Tiksliau neparašysi, kaip čia parašyta. Plius labai lengvas ir toks lengvai sarkastiškas rašinio stiliukas. GERAS!

    Reply
  3. Nikulinas

    Silpnas rašinėlis. Autorė visiškai nesuvokia situacijos, nes išties ne kirkilininkai čia balaganą užsuko, o Karbauskis kirkilininkais naudojasi, norėdams suvesti asmenines sąskaitas su nevykėliu Pranckiečiu.

    Reply
    • baisu

      Nesvaikite, Nikulinai ! Autorė Palmira tobulai teisi. Koktūs tie” sosaldarbiečiai”. O ponia Šialulienė, buvusi frakcijos vadovė, kažku kitame , paraleliniame pasaulyje, jos nebesigirdi, apie ją nieko nežino ir jos rinkėjai. Šlykštieji vėl sėlina į valdžią kaip kokie ropliai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Veidai

Česlovas Juršėnas nepasidavė draugų raginimams aprašyti intriguojančius dalykus

„Žmonės stovėjo prieš tankus, o neatstovi prieš Juršėną“, – Vytauto Landsbergio frazę trečiadienio vakarą Klaipėdoje priminė Justas Paleckis, dalyvavęs Kovo 11–sios ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Saulius Skvernelis pristatė kandidatą į Klaipėdos merus: miestui reikia permainų ir proveržio

Klaipėdoje praėjusio ketvirtadienio vakarą buvęs Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pristatė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ iškeltą kandidatą į Klaipėdos ...
2023-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This