Moksleiviai – už švarų pasaulį ir saugią ateitį

Miestas

Iveta Danieliūtė, "Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-04

Komentarų: 4

Šį penktadienį 12 valandą Atgimimo aikštėje vyks Klaipėdos moksleivių organizuojamas protestas „Fridays for future“, skirtas klimato kaitos problemoms.

Jaunuoliai plakatais bandys atkreipti visuomenės dėmesį ir skatins pasirašyti peticiją, kuria AB „Klaipėdos energijai“ bus siūloma pereiti prie biokuro. Prie moksleivių prisidės muzikuojantis klaipėdietis Gintarius Petkus.

Dabar klimato kaita jau įvardijama tarp didžiausių žmonijos problemų. Protesto Klaipėdoje iniciatorė moksleivė Milda Matulevičiūtė kviečia susirūpinti suaugusiuosius savo vaikų, o jaunimą – savo pačių– ateitimi.

„Baisu pagalvoti apie ateitį. Kai man bus trisdešimt metų, aš nesu tikra, ar galėsiu turėti vaikų, nes aš nežinau, ar jie galės gyventi tokiame pasaulyje, koks jis bus. Mes nebeturime laiko. Pasak mokslininkų, liko tik dvylika metų, per kuriuos turime išsivalyti planetą. Reikia stabdyti masinę plastiko gamybą, perpus sumažinti anglies dioksido išmetimą, nebegalime leisti temperatūrai kilti. Mums reikia užsukti vartojimo kranelį“, – baimėmis dalijosi Milda.

Tai jau nebe pirmas moksleivių surengtas protestas Klaipėdoje. Gegužės 24 d. vyko „Fridays for future“ eisena, vėliau – birželio 14 ir 21 dienomis – protesto akcijos.

Šiuos Klaipėdos moksleivius įkvepia 16-metė švedė Greta Thunberg.

Paauglė protesto akcijas dėl klimato kaitos pradėjo 2018 metais. Kiekvieną penktadienį G. Thunberg praleisdavo pamokas ir protestuodavo prie Švedijos parlamento. Ji išgarsėjo visam pasaulyje, o judėjimas „Fridays for future“ tapo globaliu, radusiu pasekėjų ir Lietuvoje.

4 Comments

  1. Equalizer

    cia tiesiog negrazus bandymas imituoti jaunimo judejimus. I ka nukreipti pranesimai anglu kalba? i niekur, nes lietuviai ju neskaite:) Parodija, o po metu dalins apdovanojimus uz akcija.

    Reply
  2. Ruta

    12 val. atėjau nieko nėra

    Reply
    • Agnė

      Aš irgi nieko nemačiau

  3. Ruta

    Tai kad nemačiau toj atgimimo aikštėj jokio renginio

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Dėstė savo norus dėl aikštės likimo

Labdaros ir paramos fondo „Žaliuok, mano mieste“ iniciatyva rekonstruoti K. Donelaičio aikštę nepatenkinti klaipėdiečiai trečiadienio vakarą rinkosi į  muzikos terapeutės ...
2021-06-30
Skaityti daugiau

Miestas

Siūlo boikotuoti Klaipėdos pilies džiazo festivalį

Klaipėdietis Gintarius Petkus ir socialinio tinklo „Facebook” grupė „Klaipėdos Medis – Gelbėkim!!!” šiame tinkle sukūrė renginio „#STOPjazz2020 Aš Neisiu, o Tu?” puslapį. ...
2020-02-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbė Klaipėdos jaunimo lyderius

Paskutinįjį lapkričio penktadienį, Klaipėdos piliavietėje aidėjo juokas, ovacijos ir plojimai - vyko jau tradicija tampantys Klaipėdos jaunimo apdovanojimai.
2019-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This