„Ambersail“ ir „Tautiška giesmė” lietuvius vienys Klaipėdoje

Kultūra

Prieš 10 metų Klaipėdoje užgimusi iniciatyva „Tautiška giesmė aplink pasaulį“, suvienijusi visame pasaulyje gyvenančius lietuvius, liepos 6-ąją su svarbiausiu renginiu grįžta į uostamiestį, o jo akcentu pasirinkta legendinė jachta „Ambersail“.

Dešimtmečio proga renginio organizatoriai teigia žadantys nustebinti: jachta šventinio pasaulio lietuvių koncerto metu taps milžinišku scenografijos sprendimu, kurį pamatyti bus galima jau rytoj, šeštadienį, Klaipėdos uoste.

„Ambersail” sutikimas Klaipėdoje 2009 m. Organizatorių nuotr.

„Šis koncertas taps centriniu renginiu, dedikuotu iniciatyvos dešimtmečiui ir jos tapimui gyva tradicija, kurią pradėjo būrelis buriuotojų, o užaugino visa tauta. Kiekvieno įsitraukimas ir vieningumas giedant „Tautišką giesmę“ lėmė tai, jog lietuviai visame pasaulyje jau dešimt metų iš eilės vieną dieną metuose turi progą pajausti, kas yra tauta, kuriai stiprybės suteikia pirmiausia vienybė, o ne gyventojų skaičius ar valstybės sienos“, – pranešime cituojamas vienas iš iniciatorių Raimundas Daubaras.

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės pirmininkės Dalios Henke teigimu, ypatingas sutapimas, kad šiemet minimi ir Pasaulio lietuvių metai.

„Esame Pasaulio Lietuva – nebeskirstome į mes ir jūs. „Tautiškos giesmės“ iniciatyva ypatingai gerai atspindi tai, kokia esame didinga, kasmet vis stiprėjanti tauta, ir tai, kaip gebame kurti modernią, demokratišką Lietuvą per tarpusavio ryšį, per aktyvumą, norą vienytis… “, – sakė D. Henke.

Minint pasaulio lietuvių metus koncertuoti pakviesti tie, kurie turi lietuviškas šaknis, save laiko lietuviais, nors tuo pačiu juos sieja ryšiai su kitomis pasaulio šalimis: Jurgis Didžiulis, Eduardo Gimenez, Oneida Kunsunga, Darius Mileris-Nojus, Sasha Song, Edgaras Lubys, Jurijus Veklenko, grupė „B’Avarija“.

Reginys esą išskirtiniu taps ir dėl sveikinimų iš įvairių lietuvių bendruomenių pasaulyje, iš tų pačių vietų, kur prieš dešimtmetį jie pirmąkart susibūrė „Tautiškai giesmei“ – iš Niujorko, Londono, Almerijos (Ispanija), Beriso (Argentina), Keiptauno (Pietų Afrikos respublika), Kylio (Vokietija), Oslo, Rygos, San Paulo (Brazilija), Stokholmo, Kopenhagos ir kt.

Koncertas „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ vyks šeštadienį Kruizinių laivų terminale nuo 19.30 val. Renginį tiesiogiai transliuos LRT.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Prasideda svarbiausi Klaipėdos krašto jubiliejaus renginiai

Lygiai prieš 100 metų svarbių istorinių įvykių ir sprendimų dėka Klaipėdos kraštas atiteko Lietuvai. Pirmieji šventiniai renginiai vyks jau šeštadinio ...
2023-01-14
Skaityti daugiau

Politika

Naisių festivalyje dalyvaus ir žinomi atlikėjai iš Klaipėdos

Per Žolines organizuojamas antrasis vadinamasis Naisių festivalis viešojoje erdvėje toliau kaitina aistras. Žinia, pirmajame atsisakius dalyvauti žymiems šalies atlikėjams, vienas ...
2022-08-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Vėl „Albatrosais" pagerbė jūrinės kultūros puoselėtojus

Minint Europos jūros dieną, penktadienį Smiltynėje prie paminklo „Albatrosas“ įteikti apdovanojimai labiausiai per kalendorinius metus pasižymėjusiems jūrinės kultūros srityje. Trys ...
2022-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This