Kultūros fabriko įkainiai: į menininkų prašymą įsiklausė?

Miestas

Gretė Maziliauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-05

Komentarų: 0

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai vienbalsiai pritarė sprendimo projektui, kuriuo siūloma panaikinti dabar galiojančius viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ (ankstesnis pavadinimas Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra) teikiamų Kultūros fabriko paslaugų įkainius ir leisti juos nusistatyti pačiai įstaigai.

„Oro grupės” nuotr.

Opozicijos atstovės Ninos Puteikienės prašymu toks sprendimo projektas balandį jau buvo išimtas iš miesto Tarybos darbotvarkės motyvuojant, kad tai nebuvo aptarta su Kultūros fabrike reziduojančiais menininkais.

Komiteto posėdžio metu Kultūros fabriko vadovė Raimonda Masalskienė tvirtino, kad atsižvelgiant į tokią pastabą buvo surengtas viešas, neformalus susitikimas, kuriame dalyvavo KUFA rezidentai ir aštuoni naujosios kadencijos miesto Tarybos nariai.

Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas akcentavo, kad pagrindinė pastaba iš menininkų bendruomenės buvo ne kainų pokyčiai, o būtent įspėjimo ir adaptacijos laikotarpis.

Dabartiniai įkainiai miesto Tarybos sprendimu įsigaliojo dar 2015 m. lapkritį. Poreikis juos naikinti yra grindžiamas teisės aktų pokyčiais ir teismų praktika, nes tai nėra viešosios paslaugos, kurių įkainius tvirtina Taryba. Analogiškai jau buvo pasielgta su Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro teikiamų kempingo ir kitų paslaugų įkainiais.

Sprendimo projektu Savivaldybės administracijos direktorius ar jo įgaliotas asmuo įpareigojamas „Klaipėda ID“ dalininkų susirinkime tvirtinti tik tokius paslaugų įkainius, kurie būtų parengti vadovaujantis ekonomiškai pagrįstais savikainos kriterijais, neįskaitant darbo užmokesčio sąnaudų ir pelno normos.

Taip pat sprendimu būtų įpareigojama nuolatiniams scenos meno sričių rezidentams suteikti pirmumo teisę naudotis pastato 2-ojo aukšto studijomis.

Kaip neigiama tokio sprendimo pasekmė aiškinamajame rašte įrašytas teiginys, jog Kultūros fabrikas ir toliau bus priverstas paslaugas rezidentams teikti žemiau paslaugų savikainos lygio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This