Susidomėjimas nauja Klaipėdos vertikale – minimalus

Svarbu, Verslas

Iveta Danieliūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-05

Komentarų: 6

Ketvirtadienio vakarą vykęs viešas susirinkimas dėl „Green Park Hotel Klaipėda“ viešbučio rekonstrukcijos, kurios metu ketinama pastatyti ir 20 aukštų priestatą, truko vos 15 minučių. Į jį be „Atviros Klaipėdos“ žurnalistės atvyko tik dar keturi žmonės.

„Planuojama šio pastato rekonstrukcija išplečiant viešbutį iki 130 numerių ir šalia dar pastatant 20 aukštų pastatą, kuriame bus administracinės ir gyvenamosios paskirties patalpos. Dabar pradedamas ruošti techninis projektas“ , – nedaugžodžiavo viešbučio savininkę – UAB „Baltijos parkai“ – per kitas bendroves valdantis Vytas Brusokas.

Į susirinkimą atėjusiam AK „Klaipėdos energija“ atstovui pasidomėjus, koks šilumos šaltinis bus pasirinktas rekonstruotam viešbučiui bei naujajam priestatui, V. Brusokas tvirtino, kad apie tai kalbėti dar per anksti. Tačiau kol kas planuojama pasilikti prie dabar esančio dujinio šildymo. Toks pasirinkimas esąs pigesnis nei centralizuotas šilumos tiekimas.

„Klaipėdos energijos“ atstovui nesutikus su tokiais teiginiais (pasak jo, pigiausias yra centralizuotas šilumos tiekimas) V. Brusokas pasiūlė atsiųsti jam laišką, kuriame būtų išdėstyti motyvai, kodėl viešbučiui reikėtų pakeisti šilumos šaltinį. Esą projekto vadovas su šia informacija bus supažindintas ir galbūt būtų svarstoma galimybė jungtis prie centrinio šildymo.

Viešbučio „Green Park Hotel Klaipėda“ direktorė Živilė Knabikienė diskusiją apie šilumos šaltinį užbaigė pasiūlymu surengti atskirą susitikimą su AB „Klaipėdos energijos“ atstovu ir aptarti pasiūlymus bei galimybes.

Kitas klaipėdietis pasiteiravo apie viešbučio kokybę, ar ji kis. V. Brusokas patikino, kad viešbutis turėtų likti trijų žvaigždučių.

Susirinkusius domino ir numanomi rangovai, bet projekto iniciatoriai patikino, kad apie tai dar negalvota.

„Pirma reikia susiprojektuoti, vėliau bus konkursas ir kažkas laimės“, – sakė V. Brusokas.

Jis šią savaitę „Atvirai Klaipėdai” buvo minėjęs, kad pagal optimistinius planus statybas tikimasi pradėti kitų metų trečiame ketvirtyje. Skaičiuojama, kad jos preliminariai atsieis apie 8 mln. eurų.

INFORMACIJA

„Baltijos parkų“ užsakymu projektinius rekonstrukcijos pasiūlymus parengė Vilniuje įsikūrusi UAB „Dvi architektės”. Juose rašoma, kad dabartinis septynaukštis viešbučio pasatas būtų paaukštintas iki dešimties aukštų su cokoliniu aukštu (iki 30 m), o naujasis priestatas būtų 20 aukštų, įskaitant cokolinį (iki 80 m).

Rekonstruojamo 2004 m. pastatyto viešbučio (tada jis vadinosi „Baltpark“) pastato cokoliniame aukšte numatoma įrengti registratūros, poilsio zonas, konferencijų salę, administracijos kabinetus, pagalbines bei technines patalpas. Kituose aukštuose būtų 133 viešbučio numeriai (iš jų 15 liuksų ir miniliuksų).

Priestato cokoliniame aukšte numatoma įrengti holą ir virtuvę, pagalbines patalpas. 1-2 aukštuose numatoma įrengti restorano patalpas, 3-4 aukštuose – konferencijų centrą, 5 aukšte – sporto patalpas, 6-14 aukštuose – administracines, 15-19 aukštuose – gyvenamąsias patalpas.

Automobilių stovėjimo vietos numatomos antžeminės.

Anot projektinių pasiūlymų autorių, nuo 2014 m. galiojantis apie 47 ha teritorijos tarp Baltijos pr., Minijos g., Dubysos g. ir Šilutės pl. detalusis planas leidžia šioje vietoje planuoti tokio aukščio pastatus.

Rekonstruojamam viešbučio pastatui numatoma naudoti dekoratyvinio tinko apdailą, o projektuojamo priestato fasadų apdailai numatoma naudoti aliuminio-stiklo fasado sistemą, papildant nedideliais fibro cemento ar panašių plokščių intarpais.

6 Comments

  1. Gintaras

    Būtų Klaipėdos Regiono Architektūros Tarybos nuomonė – tai būtų kompetetinga specialistų nuomonė. Mes, paprasti biurgeriai, galim tik savo „man gražu – man negražu” turėtis. Tie gelsvi grožiai, kuriais siena apkarstyta – po kokių 10 metų gali atrodyt labai juokingai. Be jų būtų „man gražiau”.

    Reply
  2. Nojus

    Pradžiai užsakovai te senojo viešbučio fasadą perdažo- jo būklė miesto tikrai nepuošia, nekalbant apie spalvų derinį. O šis projektas internetiniuose forumuose aptarinėjamas, tiesa, susižavėjimo aikčiojimų aptikti kaip ir neteko. Kai mieste nieko nestatoma, tai bet kokios žinios priimamos palankiai, o ir dalyvaudamas pasiūlymus teik, ar kas pasikeis…

    Reply
    • ezys

      Nojau, ar jums neatrodo, kad kai kitais metais statys priestata, tai ir senaji pastata perdazys? Juk net vizualizacijose matosi 😉

    • Nojus

      Ezy, aš tų vizualizacijų tiek prisižiūrėjęs… Kai ne pirma diena gyvas, tai žinau, kad jos sau, realybė sau.

    • ezys

      Nezinau kada jus ten gimete, bet man dar neteko matyti, kad pastata pirma perdazytu, o PO TO rekonstruotu 😀 Ar nematot, kad tas senas pastatas dvigubai aukstesnis, nei tas kur dabar?

    • ezys

      atsiprasau, turejo buti „dvigubai zemesnis” 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This