„Baltija”: trečias kartas nemeluos?

Verslas

Turto bankas paskelbė jau trečią per pastaruosius metus Palangoje esančių poilsio namų „Baltija“ 100 proc. akcijų paketo pardavimą. Šįkart pradinė jų kaina aukcione siekia 4 mln. eurų. Pernai liepą buvo nustatyta 5,2 mln. eurų kaina, šių metų pradžioje paskelbtame aukcione kaina buvo sumažinta iki 4,4 mln. eurų.

Turto banko nuotr.

Pasak Turto banko generalinio direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, parduodamos įmonės didžiausią vertę sudaro nekilnojamasis turtas, esantis prestižinėje Palangos vietoje.

„Rinkoje stebime išaugusį susidomėjimą nekilnojamuoju turtu kurortinėse vietose. Poilsio namai „Baltija“ yra prestižinėje Palangos vietoje ir turi išvystytą nekilnojamąjį turtą, kurį, tiesa, reikia atnaujinti, tad dėl palankių rinkos sąlygų tikimės sulaukti investuotojų dėmesio“, – pranešime spaudai cituojamas M. Sinkevičius.

Vienam didžiausių poilsio ir gydymo kompleksų Palangoje poilsio namams „Baltija“ priklauso viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru, viešbutis „Žilvinas“ ir šešių blokuotų pastatų kotedžas „Žilvinėlis“. Viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru yra įsikūręs šalia Palangos botanikos parko.

Viešbučio „Žilvinas“ kompleksą, esantį vos už 200 metrų nuo jūros, pačioje Palangos širdyje, supa pušynas. Bendras visų „Baltijos“ pastatų plotas siekia daugiau nei 11,5 tūkst. kv. m., dalis kambarių yra atnaujinti. Bendras nuomojamos žemės plotas sudaro 4,47 hektaro.

Pirkėjai savo pasiūlymus gali pateikti liepos 22-30 dienomis Turto bankui, aukcionas vyks liepos 31 d. Laimėtoju bus pripažintas tas aukciono dalyvis, kuris pasiūlys didžiausią kainą už akcijas. Pradinė įmonės kaina yra nustatoma gavus nepriklausomų turto vertintojų išvadas. Teigiama, kad tai iš viso jau bus 11 viešasis aukcionas, kurio metu parduodama įmonė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This