KU vėl sulauks būrio lietuviškai norinčių kalbėti užsieniečių

Švietimas

Kaip ir kiekvieną vasarą, šių metų liepą ir rugpjūtį Klaipėdos universitete (KU) vyks Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademija. Tai mėnesio trukmės kalbos ir kultūros kursai kitakalbiams.

Juose šįmet dalyvaus arti 70 kursantų iš 17 šalių. Studentai kasdien intensyviai mokysis lietuvių kalbos ir dalyvaus kultūrinėje programoje, kur turės daug progų lietuvių kalbos žinias taikyti praktiškai.

KU vasaros mokykla organizuojama jau 18-tą kartą ir yra žinoma visame pasaulyje. Organizatorių nuotr.

KU praneša, jog ši vasaros mokykla organizuojama jau 18-tą kartą ir – tiesiogine prasme – yra žinoma visame pasaulyje. Tolimiausi taškai, iš kur šiemet atvyks būsimieji vasaros kursų dalyviai –  tai Australija, Filipinai, Indonezija, Japonija. Beje, šalių sąraše – ir Lietuva: kartu su atvykstančiais dalyvauti kursuose užsieniečiais mokosi ir vietiniai žmonės – užsienio ir net vienas kitas Lietuvos pilietis. Šįmet gausiausiai kursantų susirinko iš Rusijos ir Ukrainos.

Teigiama, jog norinčiuosius mokytis lietuvių kalbos, anot pačių kursantų, skatina labai aukšta studijų kokybė, dėstytojų profesionalumas, mokymo lygių įvairovė, intensyvios ir įdomios pamokos bei tai, jog KU kursuose jie jaučiasi kaip šeimoje. Ne paskutinėje vietoje yra ir organizatorių siūloma turtinga kultūrinė – pažintinė programa.

Maždaug ketvirtadalis kursantų būna pradedantieji, nors teigiama, jog sulaukiama ir laisvai, gražiai kalbančių lietuviškai užsieniečių. Tokių kursantų mokymo programos labai artimos lietuvių filologijos studijoms, todėl kursuose dirbantys dėstytojai turi turėti atitinkamą specializaciją ir atitinkamos patirties, būti pasirengę galimiems kultūriniams ar psichologiniams iššūkiams.

Šįmet penkiose skirtingo lygio grupėse dėstys iš viso 8 lituanistai bei dirbs ir daugiau žmonių – administratoriai, mentoriai, kultūros paskaitų dėstytojai ir renginių vedėjai.

Be KU, tokius vasaros kursus organizuoja dar trys Lietuvos universitetai.

Šių metų iškilminga Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademijos atidarymo šventė vyks jau šį penktadienį, liepos 12 d., 12 val. Klaipėdos universiteto Mažojoje auloje (Herkaus Manto 84).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This