Kuršių marių apsupty – vyro ir moters muzikiniai monologai

Kultūra

Liepos 13-osios vakarą ant „Muzikuojančio kelto” denio Olegas Ditkovskis ir Neda Malūnavičiūtė pristatys savo pirmąją kompaktinę plokštelę „Muzikiniai monologai”.

„Visos albumo dainos, apipintos graudžiais gitaros akordais ir švelniais fleitos garsais, yra laiko patikrintos, išjaustos ir išmylėtos, kuriose atsispindi vyro ir moters monologai, išgyvenimai, patirtys ir mintys apie amžinąsias vertybes – gyvenimą, meilę ir mirtį. Prie akoriaus Olego Ditkovskio, turinčio savitą požiūrį į autorinę dainą, puikiai dera moteriškas Nedos Malūnavičiūtės vokalas ir skaidrios, virtuoziškos fleitos bei vokalo improvizacijos”, – rašoma pranešime spaudai.

„Tai pats gražiausias mūsų kūrinys, jo neturėjome dvylika metų. Strielkūnas, Geda, Stankevičius, Ivanauskaitė – pagrindiniai poetai, kurių eilės pasirinktos dainoms kurti. Bendrame lietuviškos muzikos kontekste tai, be abejonės, – kokybės ženklu pažymėtas albumas”, – įsitikinusi Neda.

Vokalistė atviravo, kad plaukiant „Muzikuojančiu keltu“ ją apima nepakartojami prisiminimai. Vienas jų saulėlydžio žaros nušviestame laive įsirėžė ilgam.

„Kartą prisijungė būgnininkas, amžinąjį atilsį jam, Tomas Dobrovolskis. Pamenu, kad jis labai gražiai papildė mūsų koncertą. Tai buvo saulėlydžio metas. Jo solo būgnais. Itin įspūdinga… Keltas plaukia į saulėlydį paslaptingų garsų apsuptas… Tave apima tokia ramybė…”, – savo išgyvenimais dalijosi Neda.

Ji teigė, kad „Muzikuojantis keltas“ – išskirtinė vieta ne tik klausytojams, bet ir atlikėjams – koncertų salės, kuriose paprastai koncertuojama, ir keltas yra lyg diena ir naktis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikuojančiame kelte pasirodys grupė „El Fuego”

Grupė „El Fuego” kviečia visus šį šeštadienį, rugpjūčio 6 d., 20.30 val. į koncertą „Muzikiniame kelte“, kur skambės gražiausios ir klausytojų ...
2022-08-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikuojantis keltas plauks į antrą reisą

Scena jau antrą kartą šią vasarą virsiantis keltas „Nida” rugpjūčio 6-osios vakarą, 20.30 val., iš Senosios perkėlos išplauks kartu su ...
2022-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This