Trečiadienį – paskutinis šio sezono „AIDAcara” vizitas

Uostas ir jūra

Trečiadienį nuo 10 iki 19 val. Klaipėdoje viešės kruizinis laivas „AIDAcara”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo laivu į Klaipėdą atvyksta 1102 svečiai iš 15 šalių. Didžioji laivo keleivių dalis iš Vokietijos. Kiti keleiviai iš Austrijos, Belgijos, Kanados, Čekijos, Danijos, Prancūzijos, Vengrijos, Islandijos, Japonijos, Nyderlandų, Rusijos, Šveicarijos, Ukrainos ir JAV.

„AIDAcara” į Klaipėdą atvyksta beveik kasmet nuo 2015-ųjų. Šiemet mūsų mieste laivas lankėsi jau tris kartus, o trečiadieninis vizitas bus paskutinis šį sezoną.

Į Klaipėdą „AIDAcara” atvyksta iš Rygos, vėliau plauks į Gdanską. 14 dienų kruizo metu iš Vokietijos, Kylio uosto, išplaukęs laivas aplanko Švediją, Suomiją, Rusiją, Estiją, Latviją, Lietuvą ir Lenkiją.

1996 m. Suomijoje pastatyta „Aidacara” buvo pirmasis Vokietijos kruizinių linijų kompanijos „AIDA Cruises” laivas. 193 m ilgio laivas plaukioja su Italijos vėliava. Iš 11 denių net 9 skirti keleiviams. Laive įrengta 590 kajučių, nuolat dirba 360 įgulos narių. Laivo teatre keliskart per savaitę vyksta šokėjų, dainininkų bei akrobatų pasirodymai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Pirmasis šiemetinis kruizinis laivas Klaipėdoje turėjo ir svarbią užduotį

Penktadienio rytą į Klaipėdos uostą įplaukęs laivas „Hamburg“ kaip ir prieš metus atidarė Klaipėdos kruizinių laivų sezoną. Su Bahamų vėliava ...
2023-04-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Kruizinių laivų turistai labiausiai nusivilia Palanga

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, vertindama šių metų rezultatus, konstatuoja, kad kruizinė laivyba jau atsigavo po COVID-19 ribojimų. Žinia, 2020 ...
2022-10-13
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą jau aplankė 35 629 keleiviai

Per šių metų sausio–rugpjūčio mėnesius Klaipėdos uoste jau krauta daugiau nei 23,8 milijono tonų krovinių. Generalinių krovinių, kuriems priskiriami kroviniai ...
2022-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This