Šalia stočių planuoja jaunimo nakvynės namus

Svarbu, Verslas

Iveta Danieliūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-10

Komentarų: 3

Verslininkų užsakymu sklype S. Nėries g. 18 projektuojamas poilsio paskirties pastatas, kuriame ketinama įkurdinti jaunimo nakvynės namus.

UAB „Sunprojektai“ vizualizacija

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naujo laikinam apgyvendinimui skirto pastato projektinius pasiūlymus rengė UAB „Sunprojektai“. Jų tekstinėje dalyje rašoma, kad S. Nėries gatvei yra būdingas perimetrinis – reguliarus užstatymo morfotipas, kurio ir bus laikomasi statant naują 5 aukštų komercinės paskirties pastatą. Jis neviršys kitų gretimų statinių aukščio.

Pirmame aukšte numatomos administracinės ir jaunimo laisvalaikio patalpos, o viršutiniuose aukštuose – kambariai.

UAB „Sunprojektai“ vizualizacija

„Gyventojų teigimu, prieškarinis buitinių nuotekų išleidėjas, lietaus vandens surinkimo trasa taipogi buvo nuvesti į S. Nėries gatvėje paklotas magistralines trasas. Kadangi gyventojų minimi tinklai nepažymėti planšetuose, prieš pradedant statybos darbus būtini tyrinėjimai, o radus papildomus tinklus jie rekonstruojami“, – apie galimus papildomus darbus rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Greta pastato numatyta stovėjimo aikštelė 4 automobiliams, kurie būtų statomi statmenai.

Projektiniai pasiūlymai rengiami L. Olišauskienės komercinės firmos vardu, tačiau jos atstovas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad S. Nėries gatvėje esantį sklypą įmonė nupirko iš valstybės, o dabar jis parduotas Tomui Pocevičiui, UAB „Elpekas“ direktoriui. Visgi Registrų centro duomenimis, sklypo savininkė tebėra ta pati L. Olišauskienės komercinė firma.

UAB „Sunprojektai“ vizualizacija

T. Pocevičius aiškino nusprendęs pastatyti būtent jaunimo nakvynės namus todėl, kad „universitetas šalia, stotis šalia – lokacija, atitinkanti šį projektą“.

Projektiniai pasiūlymai, pasak T. Pocevičiaus, derinami jau metus, o projektas dar tik pirminėje stadijoje. Jį užbaigti esą prireiks mažiausiai dar pusės metų.

Nors norima viską pradėti kuo greičiau, tačiau statybos darbų pradžia dar nežinoma.

Statybos planuojamos 4,97 aro ploto sklype. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Buvome pasidarę vieną projektinį pasiūlymą, mums jį atmetė. Dabar bandome šitą pateikti, gal ir šitą atmes“, – sakė T. Pocevičius, kol nesuderintas projektas negalėjęs pasakyti ir planuojamų investicijų dydžio.

UAB „Elpekas“ Klaipėdoje yra pastačiusi apartamentų ir komercinių patalpų pastatą „Daukanto namai” ties S. Daukanto ir Butkų Juzės gatvių sankryža.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais iki liepos 23 d. galima Liepų g. 83, Klaipėdoje, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 8 – 17.30 val., penktadieniais 8 – 16.15 val. arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus teikti galima iki liepos 23 d. raštu UAB „Sunprojektai“, Liepų g. 83, Klaipėda arba el. p. projektai@sunprojektai.lt

Viešas susirinkimas dėl projektinių pasiūlymų vyks liepos 23 d., 17.30 val. S. Nėries g. 18. 

3 Comments

  1. Anonimas

    Kaip suprasti, „neviršys kitų gretimų statinių aukščio“, jei S. Nėries 16 yra du aukštai su mansarda, o šis – keturi aukštai su mansarda?

    Reply
  2. Anonimas

    Kaip suprasti, „neviršys kitų gretimų statinių aukščio“, jei S. Nėries 16 yra aukštai su mansarda, o šis – keturi aukštai su mansarda?

    Reply
  3. Anonimas

    Taip, aš suprantu, kad urbanistiškai šis pastatas yra taisyklingas. Bet, mielieji, atrodo kad čia 1980’ieji ant sankryžos nusivėmė. Profesoriaus nereikėtų prileisti prie fasadų architektūros, duokite jaunimui pasireikšti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - pirmasis A++ energinės klasės daugiabutis

Palangoje baigiamas statyti pirmasis A++ energinės klasės poilsio paskirties ypatingas statinys, kuris čia įsikūrusius gyventojus džiugins itin mažomis sąskaitomis už ...
2022-10-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Laiptinėje - negyvas vyras

Ketvirtadienį Klaipėdoje rastas miręs vyras. 66 metų vyro lavonas aptiktas apie apie 15 val. S. Nėries g. esančio namo laiptinėje. ...
2022-03-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Nori statyti ir svečių namus, ir plovyklą

Sklypą uostamiesčio S. Nėries gatvėje pernai gruodį įsigiję verslininkai nusprendė atgaivinti dar 2019-ųjų vasarą visuomenei ankstesnių žemės savininkų pristatytą projektą, ...
2022-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This