Dirbtinės futbolo dangos aikštę Kretingoje žada dar šiems metams

Regionas

Su Kretingos rajono meru Antanu Kalniumi ketvirtadienį susitikęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius patikino, kad nauja dirbtinė futbolo danga dar šiemet atkeliaus į Kretingą.

Savivaldybė, anot jos pranešimo, savo ruožtu baigia atlikti dirbtinės futbolo dangos aikštės pagrindo įrengimo darbus ir pradeda tvarkyti aikštės bei greta statomo Kretingos sporto ir sveikatingumo centro prieigas.

„Kartu su pirmuoju LFF viceprezidentu Vidmantu Butkevičiumi ir Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentu Rimantu Žvingilu turėjome produktyvų apsilankymą Kretingoje, kur aptarėme stadiono dirbtinės dangos klausimus. LFF Vykdomajame komitete priėmėme sprendimą, kad apskritims padėsime su dangomis. Jau skyrėme dangas Baltijos futbolo akademijai ir Šiauliams, o iki šių metų pabaigos planuojame skirti dirbtines dangas Pilaitės stadionui, Kauno rajonui ir Klaipėdos apskričiai, tiksliau – Kretingai. Planuojame iki metų pabaigos Kretingoje įrengti pilnų matmenų dirbtinę futbolo aikštę“, – pranešime cituojamas LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Ketvirtadienio susitikimo metu nuspręsta, kad greta Kretingos stadiono atsirasiančioje dirbtinės dangos futbolo aikštėje rangovui baigus visus darbus, jų kokybė bus tikrinama į pagalbą pasitelkus LFF specialistus.

„Naujai įrengtoje dirbtinės dangos futbolo aikštėje sportuojantiems kretingiškiams taip pat turi būti sudaryta galimybė patogiai persirengti, pasinaudoti tualetais ar dušais. Todėl su LFF generaliniu sekretoriumi sutarėme, kad laikinai, iki bus baigti Kretingos sporto ir sveikatingumo centro statybos darbai, sportininkai galės naudotis greta esančia stadiono infrastruktūra“, – sakė A. Kalnius.

Anot pranešimo, šią savaitę pradedami ir naujojo Kretingos sporto ir sveikatingumo centro bei dirbtinės dangos futbolo aikštės prieigų tvarkymo darbai. Jų metu bus rekonstruota Savanorių gatvę ir Žemaičių alėja jungianti bevardė gatvė, įrengti nauji šaligatviai, per 80 naujų automobilių stovėjimo vietų, nauja, visa teritoriją juosianti tvora, įvairūs mažosios architektūros elementai, specialios tinklinės kamuolių gaudyklės bei kt. Taip pat teritoriją apjuos nauji želdynai. Vietoj senų liepų, bus pasodinti nauji medžiai – 61 mažalapė liepa ir 8 skiepyti ąžuolai. Prieigų tvarkymo darbus planuoja atlikti iki šių metų pabaigos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingoje baigtas statyti „Teresiečių slėnio“ gyvenamasis kvartalas

Vakarų Lietuvos statybos darbų bendrovė „Mirigita“ baigė trečiąjį gyvenamojo kvartalo „Teresiečių slėnis“ projekto vystymo etapą. Per  penkerius metus Kretingoje buvo ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Regionas

Knygnešystė Kretingos krašte 1864–1904 metais

Prie pat Rusijos-Prūsijos sienos įsikūrusi Kretinga vaidino svarbų vaidmenį lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu 1864–1904 m., gabenant ją iš Karaliaučiaus krašto ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kuriuo keliu nueis Kretingos rajono savivalda?

Darbėnai, kaip ir daugelis Lietuvos miestelių, seniūnijų turi savo herbą. Darbėnų herbas atvaizduoja keturių kelių susikirtimus, ir ne be reikalo. ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This