Pradeda skatinti dar didesnį atliekų rūšiavimą

Miestas

Gretė Maziliauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-11

Komentarų: 1

Klaipėdos miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai trečiadienį vykusio posėdžio metu sutartinai pritarė siūlomiems atliekų tvarkymo taisyklių pakeitimams, kuriais būtų reglamentuotas žaliosioms ir maisto atliekoms skirtų konteinerių naudojimas.

Į naujuosius žaliųjų atliekų konteinerius bus galima mesti ne tik lapus, žolę, sugedusius vaisius, susmulkintas šakas, bet ir virtuvėje susidarančias žaliąsias neapdorotas atliekas.

Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė tikino, kad taisykles norima keisti nežymiai. Tai sukėlė komiteto narių šypsenas, kadangi taisyklių punktų pakeitimų informacija užima net keturis puslapius.

Didžioji dalis pakeitimų, R. Jievaitienės manymu, yra „minimalūs, iš gyvenimo“, nes kartais trūksta tam tikrų reikalavimų ir patikslinimų, kad visi aiškiai žinotų, kas ką turi daryti, tvarkydami atliekas.

Anot jos, svarbiausias pasikeitimas atliekų tvarkymo taisyklėse – nupirkti 3600 vienetų 240 l talpos individualių žaliųjų atliekų konteineriai. Liepą turi baigtis jų dalinimas individualių namų gyventojams ir dėl to keičiasi žaliųjų atliekų surinkimo tvarka. Iki šiol gyventojai žaliąsias atliekas palikdavo plastikiniuose maišuose šalia konteinerių. Į naujuosius žaliųjų atliekų konteinerius bus galima mesti ne tik lapus, žolę, sugedusius vaisius, susmulkintas šakas, bet ir virtuvėje susidarančias žaliąsias neapdorotas atliekas.

Tiesa, komiteto narys Rimantas Taraškevičius prisiminė, kad savivaldybė lyg ir buvo nusprendusi maisto atliekoms naudoti atskirus konteinerius.

„Mes pasitvirtinom, kad dabar dalinai rūšiuosim maisto atliekas – šiuose konteineriuose bus galima palikti jas, o dar bus bandomasis projektas, kur įmonė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras rinks maisto atliekas iš vieno daugiabučio rajono ir individualių namų rajono bei savo sąvartyne tas atliekas paskirstys“, – sakė R. Jievaitienė.

Komiteto narys Saulius Budinas, skaitydamas taisyklių pakeitimo aprašą, sudvejojo dėl vieno iš punktų, kuriame teigiama, kad individualių konteinerių turėtojai privalo išsiplauti savo konteinerius ne rečiau kaip kartą per 3 mėnesius.

„Jeigu rašom, kad privalo, tai aš manyčiau kontrolės to dalyko nepadarysim – mes bausim už tą prievolės nevykdymą? Jeigu uždedam prievolę, tai tada turim ir tikrinti, o jeigu nepadaro, kas tada?“, – abejojo jis.

Tuo metu Arvydas Vaitkus teiravosi, ar dėl šios naujovės didės atliekų rinkliava, tačiau R. Jievaitienė patikino, kad taip nenutiks.

1 Comment

  1. ?

    Ir vėl tik Vaitkui rūpi , kad rinkliava klaipėdiečiams nedidėtų ? )

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This