Atidarys Algimanto Jusionio jubiliejui skirtą parodą

Kultūra

Liepos 18-ąją, ketvirtadienį, 17.30 val., Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Mados ir verslo centras „Herkaus galerija“), bus atidaroma Algimanto Jusionio (1954– 2003) tapybos paroda „Kur mano namai…“

„Algimantas Jusionis vieną savo tapybos darbą buvo pavadinęs „Kur mano namai…“ Simboliškai taip pat vadinasi ir menininko jubiliejui skirta paroda. Žymus Lietuvos tapytojas šiemet būtų minėjęs 65 metų sukaktį. Tačiau prieš 16 metų netikėtai mus palikusiam menininkui jubiliejai jau nebesvarbūs – jie svarbesni mums, gyviesiems, nes tai puiki proga priminti ar supažindinti su šio iškilaus tapytojo kūryba”, – rašoma organizatorių pranešime spaudai.

„Aš tarnauju spalvai. Kalbu ir groju spalvomis. Rašau spalvomis. Skaitykite mane. Kiekvienas perskaitysite savaip. Tai bus kiekvieno Jūsų ir mano tiesa“, – šie dailininko kažkada užrašyti žodžiai parodos lankytojams turėtų tapti raktažodžiu, atskleidžiančiu aistringą kūrėjo dvasią.

A. Jusionis – vienas ryškiausių viduriniosios kartos Lietuvos tapytojų, jis priklausė stipriausiai Klaipėdoje tapytojų grupei, iš kurios išsiskyrė laisva, nevaržoma maniera, ekspresionistinėmis nuostatomis, eksperimentatoriaus drąsa ir kūrėjo aistra. Jo kūryba reikšminga ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos dailės kontekste. A. Jusionio tapyba tęsia koloristinės, ekspresyviosios lietuvių tapybos tradicijas, kartu tai moderni, pažymėta ryškiu individualumo ženklu, emocionali kūryba.

Tapytojas, pedagogas A. Jusionis gyveno ir kūrė Klaipėdoje. Nuo 1989 m. buvo grupės „Prarastoji karta“ narys. Tai buvo labai produktyvus kūrėjas – surengė 20 individualių parodų, dalyvavo 40-yje grupinių parodų, rengė plenerus, tarptautinius simpoziumus, parodas.

Menininkas ne tik pats tapė, bet ir mokė tapyti kitus. Dėstydamas tapybą VDA Klaipėdos vizualinio dizaino katedroje, jis sugebėdavo beveik nepastebimai paskatinti studentus pasiekti rezultatų ir pamilti tapybą.

A. Jusionis, 1992-aisiais įstojęs į Lietuvos dailininkų sąjungą, nuo 1996 metų iki pat mirties vadovavo LDS Klaipėdos skyriui.

Paroda veiks iki rugpjūčio 14 d.

2 Comments

  1. Anonimas

    Kur ta Naujoji Klaipėdos galerija?

    Reply
    • akadministratorius

      „Herkaus galerijoje”. Papildysime informaciją.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Mums rašo

Šarūnas Šarkauskas: kelyje ir judėjime 

Noriu pakviesti jus į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galeriją, kur tapytojas Šarūnas Šarkauskas eksponuoja paveikslų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This