Čempionato kovas lietuvės pradėjo nesėkme

Sportas

Pirmadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje startavo merginų iki 19 metų Europos rankinio čempionato B diviziono kovos. Pirmosiomis Lietuvos rinktinės varžovėmis tapo galinga Šveicarijos rinktinė. Šeimininkės paskutinių dienos rungtynių metu turėjo pripažinti šveicarių pranašumą rezultatu 21:31 (12:19).

https://www.facebook.com/lturankinis/ nuotr.

Rungtynių pirmosios minutės nieko blogo Lietuvos rinktinei nežadėjo. Sužaidus pirmąsias 3 minutes rezultatas buvo lygus 2:2, o Lietuvos rinktinė dar turėjo galimybių ir išsiveržti į priekį. Vis dėlto, tuomet Lietuvos rinktinės gynyba nesugebėjo stabdyti šveicarių atakų ir pastarosios tuo puikiai pasinaudojo. Užtikrintai rungtyniavusi Šveicarijos rinktinė ėmė tolti nuo lietuvaičių ir pasibaigus pirmajam kėliniui Lietuvos rinktinės atsilikimas siekė 7 įvarčius (12:19).

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinei kiek pavyko pagerinti gynybą, tačiau per didelis klaidų skaičius neleido mažinti atsilikimo, o drausmingai žaidusios varžovės Lietuvos rinktinei neleido priartėti. Rungtynių pabaigoje Šveicarijos rinktinė jau kontroliavo situaciją.

Po rungtynių vyriausiasis komandos treneris Karolis Kaladinskas akcentavo tai, jog didžioji dalis žaidėjų tiesiog perdegė: „Save užsiblokavome psichologiškai. Žaidėjos perdegė ir tuomet pametėm žaidimo planą, kurio turėjom laikytis. Gynyboje nesusitvarkėme su savo užduotimis iš šveicarės mus apžaidė viena prieš vieną“.

Jam pritarė ir rezultatyviausia Lietuvos rinktinės žaidėja Aušra Šponė.

„Visos norėjome laimėt, bet nepavyko susikalbėt, nesusimetėm savo metimų. Buvo labai sunkios rungtynės, pati taip pat perdegiau“, – sakė ji.

Lietuvos rinktinei 10 įvarčių pelnė Aušra Šponė, 5 pridėjo Ugnė Kavalenkaitė, 3 – Rusnė Markinaitė, 2 – Akvilės Tolvaišaitės sąskaitoje, 1 – Karolinos Daukšaitės.

Be Lietuvos rankininkių ir Šveicarijos ekipos Klaipėdoje dar kaunasi Čekijos, Turkijos, Šiaurės Makedonijos, Farerų Salų, Kosovo, Gruzijos rinktinės.

Visos čempionate dalyvaujančios komandos suskirstytos į dvi grupes po 4 komandas. Po grupių etapo po 2 stipriausias komandas žengs į čempionato pusfinalį, o kitos ekipos tęs kovas paguodos kovose dėl 5-8 vietų.

Prieš dvejus metus būtent Klaipėdoje taip pat vyko šios kartos čempionas ir tuomet lietuvaitės liko antroje vietoje, finale tik po dramatiškos kovos nusileidusios Portugalijos rankininkėms.

Lietuvos merginų iki 19 metų rinktinėje rungtyniauja net trys rankininkės jau spėjusios pasimatuoti ir moterų rinktinės marškinėliais (Akvilė Tolvaišaitė, Austėja Rimkutė ir Ugnė Kavalenkaitė).

Kitose pirmadienio rungtynėse Čekija įveikė Farerų salas 33:25, Turkija pranoko Kosovą 28:24, o Šiaurės Makedonija sutriuškino Gruziją 29:15.

ANTRADIENIO VARŽYBOS (ĮĖJIMAS NEMOKAMAS)

13 val. Kosovas – Čekija.

15 val. Turkija – Farerų salos.

17 val. Šiaurės Makedonija – Šveicarija.

19 val. Lietuva – Gruzija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks grožio mugė „Stilius ir skonis“

Gegužės 18 dieną, šeštadienį, „Švyturio” arenoje vyks mados ir grožio mugė „Stilius ir skonis“. Šis mugių ciklas džiugina stiliui ir ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This