Antradienį atsivers interaktyvi bibliotekos palapinė

Kultūra

Liepos 16-20 d. nuo 11 iki 19 val. Karlskronos aikštėje vėl įsikursianti interaktyvi Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos palapinė mažiems ir dideliems atvers kultūrinę-edukacinę laisvalaikio zoną po atviru dangumi.

„Lauksime visų norinčių praleisti nuotykių ir atradimų kupiną savaitę, patirti skaitymo džiaugsmą bei pasinerti į kūrybos, fantazijos ir pažinimo pasaulį. Visi renginiai nemokami”, – rašo pranešime biblioteka.

Visą savaitę dauguma užsiėmimų bus skirti visai šeimai.

„Kiekvieną rytą sveikinsimės su puodeliu kavos, o vakarais mėgausimės nuostabia muzika (Bjelle, Darius Žvirblis, Lokaya, Brass kvintetas, Algis Kilis ir draugai). Vaikus pradžiugins patys populiariausi rašytojai ir iliustratoriai, tokie kaip Evelina Daciutė, Aušra Kiudulaitė, Benas Bėrantas, Ieva Babilaitė, Nijolė Kepenienė ir kt. Suaugusiems – išskirtinis pokalbis su muzikantu, fotografu, žurnalo „HAPPY 365“ meniniu redaktoriumi Algiu Kriščiūnu apie savigarbą, savęs motyvavimą, kaip mėgautis „čia ir dabar“ akimirkomis. Naujųjų technologijų gerbėjams pristatysime inovatyviausius bibliotekų sprendimus – iš Utenos atriedės interaktyvus dviratis, o Plungės istorija prabils hologramose, laukia tikra robotų invazija į senamiestį. Jeigu orai mus lepins, voliosimės Knygų pievoje ir aktyviai pramogausime ANT KALVOS”, – rašoma pranešime.

Vaikai ir tėveliai galės išbandyti šeimų jogą, meditaciją, akro jogą, balansavimo juostą – (ji bus ištempta 18-20 d.), POI, šiaurietiško vaikščiojimo lazdas.

Mėgstančių azartą, galvosūkius lauks pabėgimo kambarys „Imanuelis Kantas ir išminties akmuo”, kuriame susitinks alchemikai, magai ir modernūs filosofai, tokie kaip Imanuelis Kantas.

„Patirsite, kaip logika dera su stebuklais. Suburkite 2-4 žmonių grupę (kartu su šeima, draugais, kolegomis) ir pabėkite iš palapinės greičiau nei per 45 minutes. Jūsų užduotis – surasti išminties akmenį. Jau dabar visi norintys dalyvauti turėtų paskubėti rezervuoti laiką: info@biblioteka.lt; tel. +370 645 30061″, – rašoma pranešime.

PROGRAMA

LIEPOS 16 D. / ANTRADIENIS

KNYGŲ PIEVA

Nuo 11 val. Vasaros skaitykla. Rytinė kava, spauda, pasimatymas su knyga, įvairios kūrybinės užduotėlės dideliems ir mažiems, piešimas, stalo žaidimas „Raidžių dėlionės“ (Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras).

11.30−13 val. Susitikimas su rašytoja Nijole Kepeniene (1). Kartu su mažaisiais ir jau ūgtelėjusiais skaitysime, kursime juokingas ir graudžias, apskritas ir kampuotas, pačias slapčiausias istorijas.

13 val. Nuotaikinga programa vaikams „KELIONĖ LAIKU PER KLAIPĖDOS ISTORIJĄ“. Klausysimės legendų, žaisime žaidimus, dalyvausime laivų mūšiuose, atstatysime Klaipėdą po didžiojo XIX a. gaisro.

INOVACIJŲ SALA vaikams, tėveliams ir seneliams

14–17 val. Kelionė dviračiu po Pietų Latviją ir Rytų Lietuvą. Mindami interaktyvų dviratį, virtualiai aplankysime Uteną, Zarasus, Daugpilį ir Preilius (Utenos A. ir M. Miškinių biblioteka). Istorija atgyja 3D hologramose. Keliausime Plungės hologramų turu, išvysime 19 a. Oginskio laikrodinės-oranžerijos sodininko kalbančią hologramą. Dalyvausime edukacijoje, kur savo išmanųjį paversime 3D holograma (Plungės r. savivaldybės viešoji biblioteka).  Robotų invazija į uostamiestį. Dirbtinio intelekto dirbtuvėse darbuosimės su mikrobit kompiuteriukais, inžineriniais konstruktoriais, pakelsime virš miesto skraidykles-dronus ir surengsime lego robotų konstruktorių varžybas.

MUZIKINĖ POPIETĖ

18−19 val. Klaipėdos brass kvintetas „Skambėk linksmai“.

LIEPOS 17 D. / TREČIADIENIS

KNYGŲ PIEVA

Nuo 11 val. Vasaros skaitykla. Rytinė kava, spauda, pasimatymas su knyga, įvairios kūrybinės užduotėlės dideliems ir mažiems, piešimas.

11.30−13 val.

  • Pasigamink originalų ir stilingą knygų skirtuką. Kūrybinės dirbtuvėlės vaikams su floriste Dalia Česniene.
  • Susitikimas su rašytoja Nijole Kepeniene (2). Kartu su mažaisiais ir jau ūgtelėjusiais kursime gauruotas ir spygliuotas, liūdnas ir linksmas, pačias keisčiausias istorijas.

FANTAZIJŲ SALA

13−15 val. Edukacija vaikams „Sukurk savo bestiariumą!“ Jūrų pasaulio įkvėpti kviečiame susikurti žaislinę ir kartu stebuklingą paveikslėlių knygelę. Tik čia jūsų sukurtas delfinas gali pasipuošti kriauklės raštais, o aštuonkojis pamojuoti žnyplėmis (Lietuvos jūrų muziejus).

16 val. „Luizianos paslaptis. Kaip išgelbėti užburtąjį orkestrą?“ Linksmas, žaismingas ir muzikalus knygos apie džiazą sutikimas. Vaikų laukia daug malonių ir netikėtų staigmenų su Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos kūrybine komanda.

MUZIKINĖ POPIETĖ

18−19 valKelionė po pasaulio muziką su grupe „Lokaya“  (arfa, gitara, smuikas, vokalas). Atlikėjos: Dailė Docienė ir Justina Strašinskaitė.

LIEPOS 18 D. / KETVIRTADIENIS

KNYGŲ PIEVA

Nuo 11 val. Vasaros skaitykla. Rytinė kava, spauda, pasimatymas su knyga, įvairios kūrybinės užduotėlės dideliems ir mažiems, piešimas.

11−13 val. Aktyvios pramogos šeimai „Ant kalvos – be galvos!“ Laukiami visi norintys sužinoti ir išbandyti kažką naujo: vaikų jogą, meditaciją, akro jogą, lyną, POI (VŠĮ „Harmonigas žmogus“). Rytinė mankšta su šiaurietiško vaikščiojimo lazdomis (Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras)

SVAJONIŲ SALA

12.30−14.30 val. Edukacija šeimai „Kai realybė susipina su svajonėmis“. Iš japoniško savaime stingstančio Deco polimerinio molio lipdysime tikroviškus ir realybėje neegzistuojančius augalus, gyvūnus ir daiktus (Art studija „Begana“).

14.30−16.30 val. Meno terapijos užsiėmimas vaikams „Spalvoti paukščiai popieriniais sparnais“ su dailininke, iliustratore, meno terapeute Ieva Babilaite. Kiekvienas susikursime savo svajonių paukštį iš spalvotų, rankomis smulkintų popieriaus atplaišų.

16.30 val. Vandenynas ir žaliamėlėRašytojos Rūtos Vyšnios literatūrinė-muzikinė programa suaugusiems (ir ne tik), visiems kurie tiki stebuklais ir žalia pasaka. Autorinės knygos pristatymas.

MUZIKINĖ POPIETĖ

18−19 val. Džiazo muzikos koncertas „Algis Kilis ir draugai“. Grupės nariai: Algis Kilis (vokalas, saksofonas), Arnoldas Jankūnas (klavišiniai), Paulius Stonkus (bosinė gitara), Viačeslav Krasnopiorov (mušamieji).

LIEPOS 19 D. / PENKTADIENIS

KNYGŲ PIEVA

Nuo 11 val. Vasaros skaitykla. Rytinė kava, spauda, pasimatymas su knyga, įvairios kūrybinės užduotėlės dideliems ir mažiems, piešimas.

11−13 val. Aktyvios pramogos šeimai „Ant kalvos – be galvos!“ Laukiami visi norintys sužinoti ir išbandyti kažką naujo: vaikų jogą, meditaciją, akro jogą, lyną, POI (VŠĮ „Harmonigas žmogus“).

SAVIPAŽINIMO SALA

12.30−14 val. Poezijos ir muzikos kompozicija „Jūra – mano namai“. Eiles jūros tema skaitys kuriantys klaipėdiečiai, koncertuos grupė „Laiko spalvos“.

14−16 val. Baubaimė. Tamsoje šviečiančių apuokų kūrybinės dirbtuvėlės mažiesiems (5-8 metų) su rašytoju Benu Bėrantu ir iliustratore Vilija Kvieskaite.

15–17 val. Tapybos pleneras suaugusiems su Ernestu Žvaigždinu. Kiekvienas gali tapti pleneristu – kviečiame prisijungti!

16.15 val. „Aš galiu!“ Susitikimas su muzikantu, fotografu, tapytoju, žurnalo „HAPPY 365“ meniniu redaktoriumi Algiu Kriščiūnu. Kalbėsimės apie savigarbą, iniciatyvumą ir apie tai, kaip nepaklystant tarp daugybės patarimų išmokti mėgautis „čia ir dabar“ akimirkomis.

MUZIKINĖ POPIETĖ

18–19 val. Kompozitorės, dainų atlikėjos ir kūrėjos, radijo ir televizijos laidų vedėjos Ramintos Naujanytės – BJELLE koncertinė programa. Roko, džiazo ir elektroninės muzikos sintezė.

LIEPOS 20 D. / ŠEŠTADIENIS

KNYGŲ PIEVA

Nuo 11 val. Vasaros skaitykla. Rytinė kava, spauda, pasimatymas su knyga, įvairios kūrybinės užduotėlės dideliems ir mažiems, piešimas.

11−13 val. Aktyvios pramogos šeimai „Ant kalvos – be galvos!“ Laukiami visi norintys sužinoti, išbandyti kažką naujo: vaikų jogą, meditaciją, akro jogą, lyną, POI (VŠĮ „Harmonigas žmogus“).

DRAUGYSTĖS SALA

12.30−14.30 val. Laimė yra lapė. Popieriaus koliažo dirbtuvėlės vaikams su dailininke, vaikiškų knygų iliustratore Aušra Kiudulaite ir rašytoja Evelina Daciūte, autorinių knygelių pristatymas. Edukacijų pradžia: 12.30, 13.30 val.

15−17 val. Sapnų ir svajonių gaudyklių dirbtuvėlės šeimai. Pasigaminsime po sapnų gaudyklę, kuri ne tik padės nuvyti blogus sapnus, bet taps puikia namų dekoracija.

MUZIKINĖ POPIETĖ

18−19 val. Baigiamasis koncertas „Stebuklingos Dariaus Žvirblio išpažintys“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

300-ąjį Imanuelio Kanto gimtadienį paminės įvairiais renginiais

Balandžio 22-ąją Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka švęs išskirtinę progą – lygiai prieš 300 metų, 1724 metų balandžio ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This