Palangoje minės Pasaulinę FINA Aquatics dieną

Regionas

Liepos 23-ąją Palangoje pirmą kartą šalyje bus minima Pasaulinė FINA Aquatics diena.

Palangos baseine bus galima priimti plaukimo iššūkį ir pasitikrinti, kiek metrų trūksta iki pasaulio, Lietuvos rekordų.

Dar 2016 metų sausį Budapešte (Vengrija) posėdžiavusi Tarptautinė vandens sporto šakų federacija (FINA) nutarė visame pasaulyje vienu metu pradėti minėti ir atšvęsti dieną, skirtą vandens sporto šakoms. FINA Aquatics diena yra skatinamos ir populiarinamos vandens sporto šakos, prisidedančios prie socialinės žmonių gerovės ir jų vystymosi skirtinguose Žemės kampeliuose. Paprastai ši diena minima pirmąjį liepos savaitgalį, prieš liepos 19-ąją, kada 1908 metais buvo įkurta FINA, taip kiekvienais metais pažymint federacijos įsteigimą.

Pagrindinis šios dienos tikslas – padrąsinti ir paskatinti žmones iš viso pasaulio kuo daugiau judėti vandenyje – baseinuose, upėse, ežeruose ar atvirose jūrose ir didinti sąmoningumą apie mokėjimo plaukti būtinybę.

Lietuvos plaukimo federacija, nuo 1992 metų esanti FINA narė, jungia mūsų šalyje registruotų plaukimą, šuolius į vandenį ir dailųjį plaukimą propaguojančias ir vystančias 24 sporto mokymo įstaigas, miestų federacijas, klubus.

RENGINIŲ PROGRAMA

Liepos 22 d.

11–20 val. Jūratės ir Kastyčio skvere dalyvaukite ir išbandykite plaukimo judesių simuliatorių-treniruoklį – ergometrą, išmatuokite savo plaučių tūrį spirometru ir įveikite plaukimo viktoriną.

Liepos 23 d.

10.30 val. Palangos baseinas. Prisijunkite prie masinės vandens aerobikos (įėjimas nuo 10 val., būtina išankstinė registracija!)

12 val. Palangos gelbėjimo stotis. Susitikite su profesionaliais gelbėtojais ir įgykite naudingų žinių apie saugų elgesį prie vandens ir vandenyje.

13 val. LRT Opus terasa (I ♡ Palanga). Atvykite stebėti lietuvių startų pasaulio plaukimo čempionate, diskutuokite, dalinkitės prognozėmis ir dalyvaukite totalizatoriuje (transliacijos pradžia nuo 14 val.)

17 val. Palangos baseinas. Priimkite plaukimo iššūkį ir pasitikrinkite, kiek metrų jums trūksta iki pasaulio, Lietuvos rekordų (būtina išankstinė registracija!) 

Registruotis į renginius galima liepos 22 d., nuo 11 iki 20 val. Jūratės ir Kastyčio skvere esančioje LPF palapinėje.

Visos pramogos ir užsiėmimai – nemokami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This