Per metus iš nesaugios aplinkos Klaipėdoje paimti 38 vaikai

Miestas

Liepos 1 d. suėjo vieneri metai, kai pradėjo veikti centralizuota vaiko teisių apsaugos sistema – iki tol savivaldybių administracijų struktūrine dalimi buvę vaiko teisių apsaugos skyriai tapo vieningos Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos dalimi.

pxhere.com nuotr,

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius praneša, jog nuo praėjusių metų liepos iki šių metų liepos 1 d. Klaipėdos mieste vaikų teisių specialistai sulaukė  803 pranešimų. Iš jų 198 pranešimai nepasitvirtino.

„Didžioji dalis pranešimų gaunama dėl galimų nesmurtinių vaiko teisių pažeidimų, t. y., kai mažas vaikas paliekamas vienas ar su asmenimis, negalinčiais tinkamai juo pasirūpinti; kai abu tėvai yra neblaivūs ir pan. Siekdami apsaugoti vaikus nuo gresiančio pavojaus jų sveikatai ir gyvybei, Klaipėdos miesto vaiko teisių apsaugos specialistai bendradarbiauja su kitomis vaiko gerovę užtikrinančiomis institucijomis: policijos komisariatu, savivaldybės administracija, Šeimos ir vaiko gerovės centru, Dvasinės pagalbos jaunimui centru, vaikų globos namais „Rytas“ ir „Smiltelė“, vaikų dienos centrais, švietimo ir sveikatos priežiūros įstaigomis“, – pranešime cituojama Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Rasa Bekėžienė.

Pasak R. Bekėžienės, minėtos įstaigos yra itin svarbūs partneriai, nes, pavyzdžiui, policijos pareigūnai dažnai pirmieji gauna informaciją apie galimus nusižengimus, o Klaipėdos miesto savivaldybės įstaigos teikia reikiamą pagalbą šeimoms, kuriose vaikas patyrė nepriežiūrą, įvairių rūšių smurtą ar nebuvo užtikrinti teisėti vaiko interesai.

Per pastaruosius metus Klaipėdos miesto savivaldybėje iš nesaugios aplinkos iš viso paimti 38 vaikai: 15 iš jų – nuo 2018 m. liepos 1 d. iki tų pačių metų gruodžio 31 d., kiti 23 vaikai – per pirmą 2019 m. pusmetį.

R. Bekėžienės teigimu, šiemet daugelis vaikų, kuriems teko ieškoti saugios aplinkos, laikinai buvo apgyvendinti pas jiems artimus giminaičius, su kuriais sieja emocinis ryšys, o ne institucijoje ar globos centre. Panaši laikinojo apgyvendinimo tendencija vyravo ir 2018 m. antrą pusmetį.

Kai vaikui artimoje aplinkoje nustatomas aukščiausias grėsmės lygis jo saugumui ir vaikas būna laikinai paimamas iš atstovų pagal įstatymą, mobilioji komanda 14 dienų teikia šeimai intensyvią pagalbą.

Per minėtą laikotarpį Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus mobilioji komanda, kurią sudaro psichologas, socialinis darbuotojas ir specialistas, dirbantis su priklausomybių turinčiais žmonėmis, lankėsi 44 klaipėdiečių šeimose. Mobilioji komanda parengė 37 rekomendacijas atvejo vadybininkams dėl tolimesnio darbo su šeimomis, dalyvavo 39 atvejo vadybos posėdžiuose.

Pasak pranešimo, esminis šios komandos darbo tikslas – padėti šeimai gebėti tinkamai pasirūpinti savo vaiku, kad jam būtų saugu grįžti į šeimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos pareigūnai - treti

Birštone vykusiame geriausios Lietuvos policijos komandos konkurse Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komanda – Rasa Bekėžienė, Mantas Elzbergas, Aleksandras Beženar, ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Gegužės 9-oji - su dainomis ir pretenzijomis buvusiam merui bei žurnalistams

Nors nuo praėjusių metų liepos Skulptūrų parke nebėra sovietinės ideologijos ženklų, skirtų čia palaidotiems II pasaulinio karo metu žuvusiems kariams, ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Pamokė medikus, kaip elgtis su agresyviais pacientais

Klaipėdos universiteto ligoninė praneša trečiadienį sulaukusi svečių – Klaipėdos miesto policijos atstovų, kurie ne tik neturėjo jokių pretenzijų medikams, bet ...
2023-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This