Lietuvaitės pateko į pusfinalį

Sportas

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje šią savaitę vykstančiame merginų iki 19 metų Europos rankinio čempionato B divizione Lietuvos ekipa ketvirtadienio vakarą rezultatu 24:21  (17:10) įveikė Šiaurės Makedoniją ir pateko į pusfinalį.

Lietuvos devyniolikmetės užėmė antrąją vietą grupėje į priekį praleidusios tik Šveicarijos rinktinę.

Susitikimą kur kas užtikrinčiau pradėjo lietuvaitės. Puikiai dirbę gynyboje Lietuvos rankininkės netruko susikrauti pranašumo ir į pertrauką ilsėtis išėjo turėdamos net 7 įvarčių pranašumą (17:10).

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinėje pasipylė traumos: dėl rankos traumos rungtynių baigti negalėjo Ugnė Kavalenkaitė, jausdama didelius skausmus kojoje tik paskutinėmis kėlinio minutėmis į aikštę sugrįžo ekipos viena iš lyderių Aušra Šponė.

Pasinaudodamos Lietuvos rinktinės problemomis varžovės ėmė mažinti atsilikimą ir vienu metu galėjo net išlyginti rezultatą. Lietuvai pirmaujant rezultau 20:19 makedonės metė net du septynių metrų baudinius bet ekipą išgelbėjo puikiai vartuose sužaidusi Kotryna Vasiliauskaitė.

Ilgą laiką užpulti nesugebėjusioje Lietuvos rinktinėje lemiamu momentu prabilo Inga Sadauskaitė, kurios du pelnyti įvarčiai sugražino 3 įvarčių pranašumą (22:19), o paskutinius akcentus savo įvarčiais sudėjo Akvilė Tolvaišaitė ir Karolina Daukšaitė. Lietuvos rinktinė šventė pergalę rezultatu 24:21.

Po rungtynių K. Kaladinskas džiaugėsi tuo, jog žaidybinis planas veikė rungtynių pradžioje: „Kietas žaidimas rungtynių pradžioje davė rezultatą. Be jokios abejonės dar mus lydėjo ir sėkmė – mūsų vartininkės šiandien buvo fantastiškos.“

Komandos kapitonė Rusnė Markinaitė pridėjo, jog jėgų pridėjo ir gausiai susirinkę sirgaliai: „Turėjom tikslų planą, treneriai puikiai motyvavo, sirgaliai palaikė ir visa tai sudėjus sugebėjome iškovoti pergalę tokiose sudėtingose psichologiškai rungtynėse“.

Ketvirtadienio sutikimų metu pergales taip pat iškovojo kelialapius į pusfinalį jau anksčiau iškovojusios Šveicarijos ir Čekijos rinktinės bei Farerų salų komanda. Pastaroji minimalia persvara 23:22 įveikė Kosovo ekipą, čekės rezultatu 28:20 įveikė kelialapį į pusfinalį taip pat turėjusias turkes, o šveicarės 32:15 sutriuškino Sakartvelo komandą.

Pusfinalio varžybos vyks šeštadienį. Lietuvos merginų pusfinalyje laukia kol kas čempionate dar nė karto nesuklupusi Čekijos rinktinė. Kitame pusfinalyje susitiks Šveicarijos ir Turkijos komandos. Sekmadienį vyks čempionato finalai.

STATISTIKA

Lietuvos rinktinei po 5 įvarčius pelnė Aušra Šponė ir Inga Sadauskaitė, 4 – Akvilė Tolvaišaitė, po 3 Austėja Rimkutė ir Beatričė Ruseckaitė, 2 – Ugnė Kavalenkaitė, 1 – Karolina Daukšaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This