Biomasės perdirbimo cechas jau priima vėlai nušienautą žolę

Regionas

Praėjusį rudenį atidarytas naujas biomasės perdirbimo cechas Drevernoje jau priima vėlai nušienautą žolę iš ūkininkų. Pirmenybė teikiama saugantiems gamtą – deklaruojantiems savo plotus agrarinės aplinkosaugos priemonėms.

„Kasmet kalbėdami su ūkininkais išgirsdavome nuogąstavimų, jog siekiant išsaugoti paukščių vaikus ir atidedant šienavimą iki liepos ar netgi – rugpjūčio, jiems yra pakankamai sunku rasti, kur dėti vėlai nušienautą biomasę. Šiemet jau galime pasiūlyti priimti tokią biomasę į naują cechą”, – pranešime spaudai cituojamas meldinės nendrinukės apsaugos projektui, kurio metu buvo atidarytas naujas cechas, vadovaujantis Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas.

Priduodama biomasė turi būti sausa (santykinė drėgmė – ne didesnė kaip 15 %), ją reikia pristatyti į biomasės cechą Drevernoje (Kuršių g. 7). Supirkimo kaina už toną – 30 Eur.

Dėl konkrečių detalių reikia kreiptis į Baltijos aplinkos forumo meldinės nendrinukės apsaugos projekto veiklų koordinatorių Nemuno deltoje Petrą Lengviną tel. nr. 8 662 20046, El.p. plengvinas@gmail.com.

Šiame centre bus perdirbama žolė iš svarbiausios meldinių nendrinukių buveinės Lietuvoje – Tyrų pelkės – bei kitų šio paukšio buveinių bei kitų paukščiams svarbių teritorijų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandens sportas ir pamario gamta gydė karo našlaičių širdis

Kelios dešimtys Ukrainos karių vaikų šalies Nepriklausomybės dieną atšventė pamaryje, Drevernos uoste. Trumpoms vasaros atostogoms į Lietuvą atvežti našlaičiai ir ...
2023-08-29
Skaityti daugiau

Regionas

Drevernoje - stambi vagystė

Policija pranešė, jog naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 3.30 val., Drevernoje buvo pastebėta, kad išlaužus lango rėmą iš kelto ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This