Biomasės perdirbimo cechas jau priima vėlai nušienautą žolę

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-07-19

Praėjusį rudenį atidarytas naujas biomasės perdirbimo cechas Drevernoje jau priima vėlai nušienautą žolę iš ūkininkų. Pirmenybė teikiama saugantiems gamtą – deklaruojantiems savo plotus agrarinės aplinkosaugos priemonėms.

„Kasmet kalbėdami su ūkininkais išgirsdavome nuogąstavimų, jog siekiant išsaugoti paukščių vaikus ir atidedant šienavimą iki liepos ar netgi – rugpjūčio, jiems yra pakankamai sunku rasti, kur dėti vėlai nušienautą biomasę. Šiemet jau galime pasiūlyti priimti tokią biomasę į naują cechą”, – pranešime spaudai cituojamas meldinės nendrinukės apsaugos projektui, kurio metu buvo atidarytas naujas cechas, vadovaujantis Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas.

Priduodama biomasė turi būti sausa (santykinė drėgmė – ne didesnė kaip 15 %), ją reikia pristatyti į biomasės cechą Drevernoje (Kuršių g. 7). Supirkimo kaina už toną – 30 Eur.

Dėl konkrečių detalių reikia kreiptis į Baltijos aplinkos forumo meldinės nendrinukės apsaugos projekto veiklų koordinatorių Nemuno deltoje Petrą Lengviną tel. nr. 8 662 20046, El.p. plengvinas@gmail.com.

Šiame centre bus perdirbama žolė iš svarbiausios meldinių nendrinukių buveinės Lietuvoje – Tyrų pelkės – bei kitų šio paukšio buveinių bei kitų paukščiams svarbių teritorijų.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šienpjovių čempionate - nauja rungtis

Šį šeštadienį Šilutės rajone, Rupkalvių kaime, vyks Nacionalinis šienpjovių čempionatas. Dėl titulų šešiose rungtyse varžysis dalgio entuziastai iš visos Lietuvos. ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Regionas

Drevernos uoste iš laivelio išsiliejo degalai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad ketvirtadienį, apie 16 val., buvo gautas Aplinkos apsaugos agentūros darbuoto pranešimas, jog Drevernos ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Regionas

Vėl kvies Nacionalinis šienpjovių čempionatas 

Į Šilutės rajoną vėl kviečiami atvykti šienavimo dalgiu entuziastai. Liepos 27 d. Nemuno deltos pievose, Rupkalvių kaime, ketvirtą kartą vyks ...
2024-06-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This