Klaipėda perims „Europiados“ vėliavą

Kultūra

Vokietijoje, Frankenberge, liepos 17-21 dienomis vykstančiame tarptautiniame folkloro festivalyje „Europiada“ Klaipėdai bus perduota šio festivalio vėliava – uostamiestis „Europiadą“ priims ateinančių metų rugpjūčio 5-9 dienomis.

Dalios Grikšaitės nuotr.

„Vieno pačių spalvingiausių festivalių sugrįžimas į Klaipėdą – tai miesto įvertinimas ir įrodymas, kad Klaipėda savo gebėjimais, įdirbiu bei patirtimi garsi ne tik Lietuvoje, bet ir europiniame kontekste. Tikiu, kad tai bus didžiulė šventė ne tik tautinės kultūros puoselėtojams, ne tik miestui ir Lietuvai, bet ir visai Europai. Žinoma, kartu laukia ir nemenkas iššūkis, tačiau mes jam pasiruošę“, – savivaldybės pranešime spaudai cituojamas „Europiados“ vėliavą Frankenberge perimsiantis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Europiada“ – didžiausias tarptautinis Europos folkloro kultūros festivalis, kurio siekis – „vienybė įvairovėje“. Tai kasmetinis tūkstančių europiečių susibūrimas, kurio metu pristatomas regionų folklorinis menas ir tradicijos, unikali galimybė pasauliui parodyti savo šalies savitumą bei kultūrą.

Klaipėdą šiemet Frankenberge vykstančioje „Europiadoje“ atstovauja kolektyvai „Kuršiukai“, „Kuršių ainiai“, „Alkiukai“, „Senoliai“, „Mingė“, „Subatėlė“. Klaipėda pristatoma ir Frankenbergo rotušės aikštėje vykstančiame forume, kur įrengtas Klaipėdos stendas. Klaipėdos pasirengimas priimti 2020 metų „Europiadą“ pristatytas vakar vykusioje „Europiados“ tarptautinio komiteto generalinėje asamblėjoje.

Klaipėdoje „Europiada“ vyko 2009 metais. Tąkart Klaipėda sulaukė daugiau nei 4 200 dalyvių iš 27 Europos valstybių regionų, „Europiadoje“ talkino 230 savanorių. Kad „Europiada“ 2020 metais vėl galės vykti Klaipėdoje, renginio tarptautinis organizacinis komitetas apsisprendė 2017 metų pabaigoje. Festivalis itin retai sugrįžta į jau aplankytą miestą, todėl tai išskirtinis Klaipėdos pasiekimas. Dėl galimybės priimti „Europiadą“ paskutiniajame etape Klaipėda varžėsi su Italijos miestu Nuoru.

„Europiada“ kasmet organizuojama vis kitoje šalyje. 2020 metais, kai renginys vyks Klaipėdoje, jau bus organizuojama 57-oji „Europiada“. Pirmoji „Europiada“ buvo surengta 1964 m. Antverpene, Belgijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This