Startuos Ąžuolyno giraitės sutvarkymo projektas

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė, kad pasirašė Ąžuolyno giraitės sutvarkymo darbų sutartį su UAB „Kavesta”.

Šis parkas, esantis tarp Paryžiaus Komunos ir Kauno gatvių, buvo įrengtas prieš keturiasdešimt metų. Per tą laiką teritorija buvo tvarkoma tik kosmetiškai, tad bendras vaizdas per daug nekito.

Iki kitų metų spalio pabaigos planuojama įrengti naujus bei atnaujinti senus pėsčiųjų takus, įrengti žaidimų ir sporto zonas. Nebus pamiršti ir gyvūnų mylėtojai – atsiras šunų vedžiojimo aikštelė. Giraitėje bus įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, informaciniai stendai. Saugumą užtikrins atnaujinta apšvietimo sistema, vaizdo stebėjimo kameros. Taip pat numatoma sutvarkyti želdynus bei tvenkinio pakrantes.

„Tikimės, kad sukurta funkcionali ir reprezentatyvi viešoji infrastruktūra taps patrauklesnė miesto gyventojams ir svečiams. Ąžuolyno giraitė Klaipėdoje kvies pailsėti. Vieniems poilsis – pasivaikščiojimai, kitiems – atokvėpis sėdint ant žolės ir žiūrint į banguojantį vandenį, na, o tretiems – sportas. Šioje erdvėje tilps visi. Manau, tinkamai sutvarkytas parkas ir jo aplinka ženkliai prisidės prie Klaipėdos – kaip modernaus, šiuolaikiško ir išmanaus miesto įvaizdžio kūrimo“, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Sutarties vertė – 2,587 mln. eurų.

7 Comments

  1. vaclovas

    Azuolu parka tvarko emigrantai kavesta firma plauns pinigus

    Reply
  2. Baclovasbk

    Dirbama labai aplaidzai dirba nekopetigi zmones neismanantis to darbo emigrantai tamsos paros meti ira klojamas atsfaltas ne su tinkamomis masinomis takai plitelimis klojami ipurva niekas teisingai net takialiu plocio neziuri tai is musu moketuju pinigu musu savivaldinei nusispjaut

    Reply
  3. Parko kaimynas

    Pradžioj 57 bus išpjauti, kur maišo takams ir yra pasvirę arba pažeisti puvinio. Vėliau bus iškviestas specialistas ir suzymes kitus. Ąžuolai liks praktiškai visi, nebent kur maišys bus panaikinti. Bus isgeneta ir sutvarkyta viskas. Atsisodins labai daug medžių. Aš domejausi ir jūs nepergyvenkit dėl tų medžių. Daugelis jų jau nebesaugus. Vyks genėjimo darbai. Sulukit ir pamatysite rezultatą. Ir neblevyzgaukit nesąmonių.

    Reply
  4. Nijolenijolednk@gmail.com

    Labai džiaugiuosi, kad pagaliau bus sutvarkytas Ąžuolyno parkas, nes jau takai buvo ant tiek sugriauti, kad senyvam žmogui išsisukinėti kojas ar gauti kokia kita trauma buvo neišvengiama, kai sutvarkys parką, gal ir priežiūra bus kita, aišku reikia, kad dažniau apsilankyt policijos patruliai, ir pavaikytu tuos pijokelius, kurių iš tikrųjų yra nemažai, je užima vietas ant suoliukų, sėdi ir girtauja, tuo metu, kai seny am žmogui nėra kur prisesti, šaunu, kad padaugės aikštelių vaikams, nes tos vienos aikštelės neužtenka, rajonas nemažas. Reikėtų daugiau suoliukų, esančių nepakanka. Dar būtų labai gražu jei sutvarkytų ir kiemus, pakeistų šaligatvių prie namų trinkeles, bordiurus, ypač prie tų namų, kurie yra renovuoti, yra nemažai laisvo ploto prie kiemų, kur galima butu praplėsti mašinų stovėjimo aikštelės, dabar pažiūrėkit isvazi eja ir stato mašinas ant žalių vėjų, ypač rudenį ir pavasarį baisu žiūrėti purvinas.

    Reply
  5. Rasa

    Paskaičiau komentarus, iki lemtingo žodžio ,,medžiai” ir viena mintis – o dieve, ir vėėėl… . Jūs rimtai, žmonės, atsipeikėkit gal? Šalia medžių yra ir kitų vertybių. Kad ir galimybė vaikščioti neišsiklaipiusiomis plytelėmis, nerizikuojant išsisukti kojų, saulės pasiekiamais sausais takiukais ir prisėsti ant nesupuvusių nuo amžinų pavėsių ir drėgmės suoliukų po tvarkingai ir SAIKINGAI išsaugotais medžiais. Ar jūs tikrai nuoširdžiai tikite, kad visiems svarbiau pamauroti tų medžių tankmėje, po pliką žemę, nes žolė tame amžiname pavėsyje seniausiai neauga ir bijoti tuo parku praeiti vakare, nes tamsu drėgna ir niūru? Aš suprantu, medžiai svarbu, norisi juos turėti, gražu, gaila. Bet ar besąlygiškai ir visada? Ar žmonėm tikrai jau svarbu TIK medžiai ir daugiau niekas? Nes nieko kito komentaruose po kiekvienu straipsniu nebesimato, tik bet kokios iniciatyvos nurašymas ir MEDŽIAI- Dievai, na, gal dar noras gyventi kaip prieš 40 metų mums tarybų valdžia patvarkė, nieko nekeičiant.

    Reply
  6. Vygantas

    Pagal pateiktą straipsnyje vizualizacinį projekto piešinuką matyti, kad tvenkinio šiaurinėje pusėje nebėra jaunų, šalia tvenkinio gyvenančių žmonių pasodintų ir prižiūrimų medelių. Toje vietoje pavaizduotas kažkoks mistinis, neaiškios paskirties smėlio pliažas ir neaišku, kas tą smėlyną prižiūrės, kad jis atitiktų sanitarinius reikalavimus. Visame mieste smėlio dėžių atsisakyta dėl higienos normų neatitikimo, tai čia vėl lipama ant to paties grėblio. Projektuotojams atrodė, kad Klaipėdoje ir jos apylinkėse per mažai gerai įrengtų ir prižiūrimų paplūdimių??? Kyla paprasti klausimai: kiek želdinių (medžių) ketinama sunaikinti ir kas vykdys tvenkinio aplinkos ir viso parko tinkamą priežiūrą? Dabar gi parke ne tik dieną, bet ypač vakarais ir naktimis girtuokliaujama, tai ypač akivaizdžiai matosi ryte, kai beveik prie kiekvieno suoliuko esanti šiukšliadėžė užpildyta maisto atliekomis ir jo įpakavimo šiukšlėmis, tuščiais alkoholinių gėrimų buteliais. Visas tas „gėris” sukrautas ne tik šiukšliadėžėse, bet ir mėtosi aplink, prie to sėkmingai prisideda maisto atliekomis besimaitinantys paukščiai. Įdomu, ar projektuotojai atkreipė dėmesį, kad lietingu laikotarpiu aplink tvenkinį esantys pėsčiųjų takai užpilami lietaus vandeniu ir tenka šokinėti ar bristi per balas arba bandyti rasti sausesnę praėjimo vietą trypiant žolynus.

    Reply
  7. Negirk dienos be...

    Nesiruošiu krykštauti, kol panašaus pobūdžio”pranešime”, nepasirodys informacija, kiek”nesveikų, ligotų, trukdančių visuomenei „medžių bus išpjauta…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino brokas: darbo turėtų imtis STT?

Civilinėje byloje, kurioje uostamiesčio savivaldybė už defektų šalinimą bando prisiteisti daugiau nei milijoną eurų iš naująjį baseiną stačiusio rangovo, šio ...
2023-03-21
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Regioninis stadionas: vėžlio žingsniu į neįspėjamą ateitį

„Rengiamės apie tai kalbėti per Regiono plėtros tarybos posėdį, – taip į klausimą, ar jo vadovaujamoje darbo grupėje dėl regioninio ...
2022-09-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Sovietinė salė su slėptuve pradėjo kelionę nebūtin

Statybininkai pradėjo akivaizdžius avarinės būklės buvusi sporto salės Pilies g. 2A griovimo darbus – pusė pastato jau yra be langų. ...
2022-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This