Žvejų rūmų aplinka turėtų pasikeisti kitąmet

Miestas, Svarbu

Penktadienį į pirminių Žvejų rūmų teritorijos sutvarkymo sprendinių pristatymą susirinkę Savivaldybės administracijos specialistai ragino projektą rengiančios UAB „Inžinerinis projektavimas” projektuotoją Rūtą Akučkaitę elgtis drąsiau ir parodyti savo fantaziją.

Pagal rengiamą projektą numatoma sutvarkyti atramines sieneles, naujomis trinkelėmis išgrįsti visą teritoriją, įrengti apšvietimą, šiukšliadėžes ir kt.

Apgailėtinai dabar atrodanti Žvejų rūmų aplinka turėtų pasikeisti kitąmet. Martyno Vainoriaus nuotr.

Projektuotojos siūlymas klombose pasodinti daugiamečius žydinčius augalus iškart sulaukė priešiškos Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Lenkausko reakcijos – esą įstaiga neturės lėšų, iš ko juos prižiūrėti. Tačiau jis bemat sulaukė Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos ir Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės patikinimo, kad „laikai yra pasikeitę” ir jei turės daiktą, tai turės ir pinigų jam prižiūrėti.

„Eina žmonės į koncertus, spektaklius, reikia aplinką gražią padaryti”, – sakė I. Šakalienė.

Pasitarimo metu buvo sutarta, kad bus atsižvelgta į A. Lenkausko pageidavimą metalinį neįgaliesiems ir vaikų vežimėliams skirtą pandusą perkelti į degalinės pusę, o link įėjimo nuo Taikos prospekto ves naujas, betoninis pandusas.

Taip pat nutarta, kad turi būti įrengti rusiškos „p” raidės formos dviračių stovai, nes skirtų tik ratams prirakinti, anot L. Dūdos, dviratininkai negerbia, jie esą laužo ratus.

A. Lenkauskas patikino, kad tokių stovų poreikis jau dabar yra didelis, nes dabar iš „40 Muzikinio teatro muzikantų, dvidešimt su dviračiais atvažiuoja ir tempiasi juos į vidų”.

Kalbai pasisukus apie trinkeles, L. Dūda siūlė čia dėti ne spalvotas betono, o klinkerines.

„Kultūros objektas, turi skirtis ir trinkelės, kad objektas reprezentuotų”, – sakė jis.

„Atvirą Klaipėdą” konsultavęs statybų specialistas teigė, kad klinkerio plytelės kainuoja apie 2-3 kartus brangiau nei spalvotos betoninės.

„Nevaržykit savo kūrybos, nes dabar gaunasi priešingai – mes skatiname. Nustebinkite, sukurkite naują erdvę. Neribokit savo fantazijos”, – savo ruožtu projektuotoją ragino Savivaldybės administracijos Architektūros poskyrio vedėjas Marijus Mockus.

Buvo sutarta, kad projektuotojai dar paieškos sprendimą, kaip apdirbti atramines sienutes, ant jų kai kur galbūt atsiras ir mediniai paviršiai, kurie atliktų suolų funkciją.

Pasak I. Šakalienės, teritorijos sutvarkymo paprastojo remonto aprašas turi būti baigtas šiemet, o darbus numatoma pradėti kitąmet.

UAB „Inžinerinis projektavimas” už šio aprašo parengimą iš savivaldybės gaus beveik 5 tūkst. eurų.

6 Comments

  1. Joris

    Na jau net ir Dūda supranta, kad vien pilkos betoninės plytelės aplink kultūros įstaigą labai kultūringai neatrodo. Pažiūrėkim ką Vilniuje Šimašius aplink Operhauzą padarė- sudėjo tas pilkas plyteles, net ne trinkeles, ką ten jau spalvotas, apie klinkerį net slapčia mintyse pagalvot negalėjo… Geriau išvis nieko nedarę būtų. Respects Dūdai, daro vyrutis pažangą. Ir Šakalienė visai nieko, būtų neblogai, kad tvarkdariai dar ir į Lėbartų kapines užsuktų, ten žolė takuose šįmet nepjauta, iki kapų prasibristi tenka, turėtų ir erkutės apsigyvent, bet tiek to- rūpinkimės gyvais ir puoselėkime Europoje populiarėjantį natūralų apželdinimą- jokių žoliapjovių.

    Reply
  2. Undinėlė

    prieš dėliojant trinkeles ir šermukšnius, gal reikėtų pradžiai susitarti kas aplamai bus iš tų „žvejukų” ir nuo to pradėti, nes: 1.jokių žvejų mieste senai neliko 2.taraškevičiaus laikas buvo planuojama juos nugriauti kaip moraliai atgyvenusius, neekonomiškus ir sukurti naują modernų daugiafunkcinį kultūros-sporto kompleksą. Tam pirmas žingsnis buvo padarytas- padovanotas gabalas žemės ir leista statyti šalia daugiabuti :).3. nekankinkit inžinerinės mergelės reikalaudami fantazijų – už 5000 nusipirkot remonto APRAŠĄ, o ne fentazy. Atsipeikėkit. Kai inžinierė prifantazuos 4. Ir vėl Šakalienė su Dūda ( miesto vyr architektas su vyr dailininku) vadovauja projektavimo paradui. Kai padarys, vėl visi žagsėsim. Ir pabaigai svarbiausia – undinėlė su laiveliu ir fontanėliu ar bus -žvejukai gi?

    Reply
  3. Liuda

    Jei butumete prie zvejumu nueje ir sermuksni pamatytumete… matyt zvejuose tik muges laikais buvo… vidus paremontuotas, sale nauja didzioji …

    Reply
  4. Sovietinis lygis

    Pagaliau miesto valdžia praregėjo, atkreipė dėmesį. Ir ne dėl valdžios skaudžiasia, kad ji tokius dalykus pavėluotai , bet vis gi padarys. Skaudu, dėl tokių vadovų- Klimo( buvusio), Lenkausko, kurie važinėja valdiškais automobiliais”darmai”, nepersėda ant dviračių, kaip tie muzikantai. Gaila tokių besielių . sovietinio supratimo „kultūros valdininkėlių”, kurie nepasodino čia dirbdamai, vadovaudami nė vieno augaliuko, nė vienos gėlytės, nė vieno krūmelio… Net šermūkšnio, festivaliui skirto. Niekada nesudalyvavo su savo „kultūros” pavaldinių svita jokioje pavasarinėje talkoje! Užtat ir sėdi apkerpėjusiais laiptais, nevalyvomis patalpomis- viduje ir išorėje, lem edami, reikalaudmai tik vieno- PINIGŲ!Verslininkas Antanas Sadauskas nebuvo kultūros žmogus, bet ir nuomą už rūmus mokėdamas „Žvejukus” renginiams , koncertams prikėlė. Tokiems ir panašiems kultūrininkams, kaip dabartinis Lenkauskas, tikrai nederėtų tokio pobūdžio miesto įstaigoms .vadovauti.Nnevykėliai, bet tinkami liberalų valdžiai. Savi.

    Reply
    • Anonimas

      Sadauskas nuoma sumokejo tik uz kelis men. todel kad daugiau nemokejo ir buvo perduota biudzetinei istaigai.Zvejukai jokio valdisko transporto neturi.Talkas organizuoja ir patys dalyvauja.Zvejuku fanas.

    • ezys

      >>>Sovietinis lygis. Na zinot, jusu komentara skaiciau pati pirma ir nebuvo pagrindo netiketi tuo ka rasot, bet kiti du vercia rimtai suabejoti ir jei nezinodama/s tokius dalykus viesai rasote, tai tikrai negerai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Tarptautinei teatro dienai – premjera ir žiūrovų pamėgti spektakliai

Pasitinkant tarptautinę teatro dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose kovas buvo paskelbtas teatro mėnesiu. Renginių afiša skelbia net dvylika spektaklių, kuriuos rodė ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This