Švara prie atliekų konteinerių – ir vežėjų, ir gyventojų pareiga

Miestas

Remiantis dar balandį Klaipėdos miesto tarybos patvirtina tvarka, Savivaldybės administracijos direktorius jau pasirašė du įsakymus, kuriais dalyje miesto konkretiems daugiabučiams jau priskirtos atliekų konteinerių aikštelės ir atsirado prievolė jas prižiūrėti. Tačiau savivaldybė primena, kad dėl to atliekų surinkėjui – UAB „Ecoservice Klaipėda”  – prievolė tvarkyti aplinką aplink konteinerius jų ištuštinimo metu niekur nedingo.

Palmiros Mart nuotr.

Pagal Klaipėdos miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisykles, atliekų surinkėjas privalo konteinerių ištuštinimo metu užtikrinti konteinerių aikštelės ar konteinerių stovėjimo vietos tvarką ir švarą, 3 m atstumu aplink ją surinkti, sušluoti tuo metu esančias smulkias komunalines atliekas. Taip pat atliekų surinkėjai privalo konteinerių tuštinimo metu surinkti į konteinerius netilpusias atliekas.

Gyventojai 3 metrų spinduliu teritorija apie priskirtus konteinerius turi rūpintis kitu metu –  ši aplinka turi būti tvarkoma ne mažiau kaip 3 kartus per savaitę. Tai atlieka priskirtų namų bendrojo naudojimo objektų valdytojai. Jei konteinerių stovėjimo vietos ir aikštelės yra priskirtos dviem ir daugiau skirtingų bendrojo naudojimo objektų valdytojų, jie privalo pasirašyti tarpusavio susitarimus dėl priežiūros.

Girulių Kalno, Melnragės miškų, Girulių pakalnės, Antrosios Melnragės, Pirmosios Melnragės, Mažojo Tauralaukio, Virkučių, Miestiečių laukų, Mažojo kaimelio, Miško, Vynerio promenados, Universiteto, Parko gyvenamųjų rajonų konteineriai konkretiems daugiabučiams jau yra priskirti nuo gegužės 30 d.  Stadiono, Bomėlio Vitės, Didžiosios Vitės, Lietuvininkų, Priestočio, Naujamiesčio, Bokštų, Rotušės, Senosios elektrinės, Skulptūrų parko, Mažųjų lankų, Geležinkelio stoties, Šiaurės rago, Piliavietės, Senosios perkėlos, Smiltynės miško, Smiltynės jachtklubo, Naujosios perkėlos ir Smiltynės miško gyvenamųjų rajonų konteineriai priskirti nuo liepos 11 d. Kitų gyvenamųjų rajonų sąrašai dar rengiami.

Techniškai netvarkingus konteinerius pakeisti privalo atliekų surinkėjas. Tai turi būti padaroma be papildomo mokesčio ir ne vėliau kaip per 5 darbo dienas. Gyventojai dėl techniškai netvarkingų konteinerių ar konteinerių, kurie laisvai važinėja pučiant vėjui gali, kreiptis į atliekų surinkėją tel. 8 46 38 3473.

Atliekų surinkėjas privalo tuštinti konteinerius pagal nustatytą grafiką, skelbiamą jo ir UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) internetiniuose tinklapiuose. Jei atliekos nebuvo išvežtos laiku arba paslauga suteikta nekokybiškai, gyventojai gali pranešti KRATC kokybės inspektoriams 8 46 390781 kasdien darbo valandomis arba elektroniniu paštu kokybe@kratc.lt.

Gyventojai savo ruožtu privalo uždaryti konteinerių dangčius, mišrias komunalines atliekas išmesti į konteinerį prieš tai tvarkingai sudėjus jas į plastikinius maišelius ir juos užrišus, neužstatyti atliekų konteinerių transporto priemonėmis, savavališkai nekeisti konteinerių stovėjimo vietos. Didžiąsias atliekas, naudotas padangas, buityje susidarančias pavojingas atliekas privaloma atvežti į didžiųjų atliekų aikšteles ir (ar) perduoti atliekų surinkėjui taisyklių nustatyta tvarka, jas draudžiama palikti šalia konteinerių.Pastebėjus ir užfiksavus taisyklių reikalavimų pažeidimus galima pranešti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui, tel. 8 46 219543, el. p. viesojitvarka@klaipeda.lt. Nustatyti ir nubausti pažeidėjus dažniausiai padeda nuotraukos, filmuota medžiaga, kur matyti galimi pažeidėjai ir pažeidimo esmė.

3 Comments

  1. Rasa

    jei nėra kam tvarkytis arba tingisi, susimeta tegul kiemas ir užsisako paslaugą.. laisvai prieinamas teritorijų tvarkymas, bus amžina tvarka kieme.

    Reply
  2. Klaipėdietė

    Kaip nepaliks prie tų konteinerių didžiųjų atliekų ,jeigu ne kiekvienas gali ar turi galimybę nuveżti į didżiųjų atliekų surinkimo aikštelę .Nuvežti lovą ar kokį kitą daiktą reikia užsisakyti visą konteinerį ,kuris kainuoja ….30 eurų . Pensininkui tai LABAI dideli pinigai, todėl ir tempia prie konteinerio .Nejaugi nebūtų galima kartą per savaitę apvažiuoti kiemus ir surinkti tuos daiktus ?KRATC tai dirba pelningai, galėtų labiau būti socialiai atsakingais.

    Reply
  3. Arvydas

    Galiu tik pasakyti kad niekas ne paskaičiuos tuos tris metrus. Stumdys tas šiukšles vieni kitiems ir niekas iš abiejų pusių nenorės būti atsakingas. Vieną pusė vers atsakomybę vienai pusei ir atvirkščiai. Turėtų būti atsakingas vienas subjektas, kad būtų galima paprašyti atsakomybės. Ir dar atvažiuoja iš kito miesto galo mašinos ir išsikrauna šiukšles prie konteinerių. Iš jų atsakomybės niekas nė pareikalauja ir baudų negauna. Nuvažiuoti į civilizuotas šalis ir paimkit iš jų pavyzdžių jeigu mums neišeina.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Šventiniu laikotarpiu - papildomi laikini konteineriai

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras prašo klaipėdiečių ir miesto svečių automobiliais neužstatyti atliekų konteinerių bei privažiavimo prie jų.  Tai ypač ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

Miestas

Įrengs dar 40 naujų antžeminių šiukšlių konteinerių

Klaipėdiečiai, kartais besiskundžiantys, kad atliekų konteineriai pastatomi jiems nepriimtinose vietose, turėtų suklusti: rengiami dar 40 antžeminių aikštelių projektai. Keliolika jų pateikti ...
2023-05-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Taryba šiaip ne taip nusprendė, kas tvarkys šiukšles tarp konteinerių

„Šiukšlės priklauso savivaldybei jeigu šiukšlintojas nenustatytas, – taip į Klaipėdos miesto tarybą ketvirtadienį kreipėsi seniūnaitė Rūta Pocienė. – Tikiu, kad ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This