Nuo rugsėjo didės medikų algos

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša tesinti medikų bendruomenei duotą pažadą didinti jų darbo užmokesčio fondą. Tuo tikslu padidinti sveikatos priežiūros paslaugų įkainiai ir tam skirta papildomai 41,5 mln. eurų. Skelbiama, jog dėl to gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestis nuo rugsėjo 1 dienos didės vidutiniškai 15 procentų.

Pagal su medikų profsąjungomis pasirašytą susitarimą kitų metų II pusmetį gydytojų vidutinis darbo užmokestis turi pasiekti 3250 eurų, o slaugytojų – 1625 eurus.

Papildomos lėšos numatytos sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymuose, kuriais didinami paslaugų įkainiai.

Teigiama, jog kiek realiai didės medikų atlyginimai, priklauso nuo gydymo įstaigų vadovų ir jų atsakingumo bei noro didinti savo darbuotojams darbo užmokestį.  Palmiros Mart nuotr.

„Šis, jau trečiasis, darbo užmokesčio fondo didinimas šią kadenciją yra ilgalaikio nuolatinio ir efektyvaus valstybės institucijų bendradarbiavimo su medikų profesinėmis sąjungomis rezultatas. Tai vienas iš veiksnių, gerinančių medikų darbo sąlygas, didinančių jų pasitikėjimą valstybe bei lemiančių mažesnę specialistų emigraciją. Laikysimės prieš dvejus metus pasiekto susitarimo ir toliau dėsime visas pastangas, kad įvykdytume tai, kas sutarta“, – pranešime spaudai cituojama Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

Praėjusiais metais gydytojų atlyginimas didėjo vidutiniškai 20 proc., o slaugytojų – vidutiniškai 23 proc. Vidutiniškai po 8 proc. kasmet medikų atlyginimai didėjo ir 2016-2017 metais.

Skelbiama, jog praėjusiais metais didėjo ir gydytojų rezidentų algos. Tam papildomai buvo skirta 1,4 mln. eurų. Nuo sausio mėnesio jaunesniojo rezidento alga didėjo nuo 391,5 Eur iki 463,75 Eur, o vyresniojo rezidento alga – nuo 495,9 Eur iki 530 Eur (su darbdavio socialinio draudimo įmokomis: jaunesniojo – 614,84 Eur, vyresniojo – 702,67 Eur). Šiemet stipendijai tapus dalimi medikų rezidentų atlyginimo, jaunesniųjų rezidentų vidutinis darbo užmokestis su darbdavio socialinio draudimo įmokomis yra 1345,67 Eur, o vyresniųjų rezidentų – 1434,20 Eur.

Pranešime teigiama, jog kiek realiai didės medikų atlyginimai priklauso nuo gydymo įstaigų vadovų ir jų atsakingumo bei noro didinti savo darbuotojams darbo užmokestį.

Sveikatos ministras Aurelijus Veryga kviečia gydymo įstaigų vadovus bei savivaldybes, kurios yra daugelio šalies gydymo įstaigų steigėjos, elgtis socialiai atsakingai – tikslingai naudoti ne tik Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) skirtas lėšas medikų algoms didinti, bet ir ieškoti būdų veiklai efektyvinti.

1 Comment

  1. Anonimas

    Kur tas zadetas algu pakėlimas antras etapas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Alus gerti sveika, - ar ne taip, Leonai?*

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Leonas Makūnas vieno komiteto posėdžio metu, viešai girdint per YouTubą visam pasauliui, baisią istoriją apie ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This